AKİT MENÜ

Gündem

Rumların Yunanistan'a güveni kayboldu! Türkiye'den acil olarak istemeye hazırlanıyorlar

Gazeteci Dr. Sefa Karahasan, Rum kesiminin Yunanistan'a olan güveninin artık kaybolduğu ifade ederek adadaki son gelişmeleri aktardı.

2024-09-07 09:23:41
2

Gazeteci Dr. Sefa Karahasan, Rum kesiminin Yunanistan'a olan güveninin artık kaybolduğu ifade ederek adadaki son gelişmeleri aktardı.

3

Sefa Karahan yaptığı açıklamada,, "İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi-Yunanistan arasında ‘kablo ile elektrik projesi’ ile ilgili tartışmalar sert şekilde devam ediyor.

4

Proje hem çok maliyetli hem de Ankara'nın onayı olmadan; imkansız!

5

Rum kamuoyu ise Yunanistan’ın kendilerini Türkiye’ye karşı ‘korumasız bıraktığı’ yorumları ile dolu.

6

Yunanistan, elektrik projesinin 'Türkiye’nin onayı olmadan sürdürülebilir olmadığı gerçeğini' belirtiyor; Rumlar, ‘bunu kabul edilemez, Türkiye’ye karşı tavır alınmalı’ tahriki yapıyor.

7

Ki Yunanistan, Rumların ‘oyununa’ gelmiyor. Bugün Rum hükümet sözcüsüne; Yunanistan ile yaşanan güven sorunu soruldu; ''Güven meselesi yok'' dedi; ancak kriz apaçık ortada

8

Rum muhalefeti, hükümeti ‘beceriksizlikle suçluyor’, Türkiye’siz bir adım atılamayacağını görmemenin neredeyse ‘aptallık’ olduğu mesajları veriyor.

9

Bunun yanında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz'ın 'Kablo ile elektrik konusunda kararlıyız'' açıklaması Rum halkı arasında da bir ‘umut’ diyebiliriz. Yorumlarda; Türkiye’den gelen su ve elektriğin Ada halkları için bir kurtuluş olduğuna vurgu yapılıyor. Rasyonel olan da bu zaten" dedi.