AKİT MENÜ

Gündem

Mete Yarar, hükümetin son kararına sitem etti: Doğru insanlar neden bu ülkede gol yiyor kardeşim?

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Dilan Polat ve Engin Polat'ın serbest bırakılmasıyla ilgili konuştu.

2024-09-07 10:32:36
1

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Dilan Polat ve Engin Polat'ın serbest bırakılmasıyla ilgili konuştu.

2

Kara para aklayıp vergi kaçırdıkları iddiasıyla tutuklanan Dilan ve Engin Polat'ında aralarında bulunduğu 28 sanığın yargılandığı davada ara karar çıktı.

3

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutuklulukta geçirdikleri süre ve mevcut delil durumunu dikkate alarak , tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verirken, sanıklar için yurtdışı çıkış yasağı getirdi.

4

Sanıkların malvarlıkları üzerindeki tedbir kararı da kaldırılmadı.

5

Sanıklar, düzenli olarak karakola giderek imza atacak. Mahkeme, bazı sanıkların emekli maaşlarına getirilen kısıtın kaldırılmasına da hükmetti. Mahkeme ayrıca Derkan Başer’in de aralarında bulunduğu ve İstanbul Anadolu 24. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen "yasa dışı bahis organizasyonu" davası ile bu davanın birleştirilmesi kararını da aldı

6

Soruşturmada tanık olarak ifade veren isimlerin mahkemece dinlenmesine de karar verdi. Duruşma 19 Aralık 2024 tarihine ertelendi.

7

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, Haber Global ekranlarında çarpıcı açıklamalar yaptı.

8

Mete Yarar yaptığı açıklamada, "Sadri Alışık’ın bir filminde ‘Bu da mı gol değil?’ sahnesi var. Ben de sorayım, bu da mı gol değil? BU resmen adalet duygusuna atılmış bir goldür.

10

Doğru insanlar neden bu ülkede gol yiyor? Bizim kaderimiz her zaman gol yemek mi? Vergi veren neden gol yer? Neden insanlar kredi çekip hayatını sürdürmek zorunda? Doğru yaşayan adam neden gol yer? Hadi soruyorum. Bitmeyecek bu. Çünkü geçmişte filmlerin içerisindeki sahnelerde, kahraman içeri girdiğinde o adamı alkışlardık.

11

Şimdi tecavüzcüleri alkışlıyoruz. Kötü karakterleri alkışlıyoruz. Gündüz kuşaklarında izlemiyor muyuz? Neler dönüyor yani? Buradaki hikayenin kahramanı bu ikili değil yani. Yeter arkadaşlar. Bunu siyaset olarak söylemiyorum. Dünya zor bir süreçten geçiyor. Herkesin psikolojisi bozulmuş durumda. Yol kavgasından silahlı çatışma çıkıyor" dedi.