AKİT MENÜ

Ekonomi

İngiliz ekonomist Ash: Yapılmasa Türkiye 2001 krizinin benzerini yaşardı

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisene ilişkin yaptığı yorumda dikkat çeken ifadeler kullandı.

2024-09-07 19:28:20
2

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Türkiye ekonomisene ilişkin yaptığı yorumda dikkat çeken ifadeler kullandı.

3

İngiliz ekonomist Timothy Ash, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in etkisini vurguladı. Ash, "Şimşek atanmasa ve 180 derecelik bir politika değişimi yapmasaydı; Türkiye muhtemelen 2000-2001'e benzer bir sistemsel ekonomik krizle karşı karşıya kalacaktı." ifadelerini kullandı.

4

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin beklediği açıklamayı yaptı. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltti. Görünüm ise pozitiften durağana geriledi.

5

Dünyaca ünlü İngiliz ekonomist Timoty Ash, Fitch'in kararının ardından değerlendirmelerde bulundu.

6

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ekibinin reformlarının etkisinin görüldüğünü belirten Ash, şunları söyledi: "Beklenen bir durum, Şimşek ve ekibinin reform politikalarının getirilerini gösteriyor. Ve tekrarlamak gerekirse, Şimşek atanmasa ve 180 derecelik bir politika değişimi yapmasaydı; Türkiye muhtemelen 2000-2001'e benzer bir sistemsel ekonomik krizle karşı karşıya kalacaktı.

7

Mehmet Bey'e teşekkürler, çünkü onun rehberliğinde ekonomik ortodoksiye dönüş, şu anki derecelendirme yükselişlerine yönelik ivmenin büyük bir kısmını açıklıyor. Enflasyonla mücadele artık kazanılmak zorunda."