AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Kardeş ülke "Türkiye'yi vuracağız" diyen ülkeye karşı Türk savaş gemisini suya indirdi

Yunanistan ve Ermenistan'ı binlerce kilometre öteden silahlandıran ve akla ziyan simülasyonlarla Türkiye'yi vurmanın planlarını yapan Hindistan'ı şok edecek bir gelişme yaşandı.

2024-09-07 22:15:47
1

Yunanistan ve Ermenistan'ı binlerce kilometre öteden silahlandıran ve akla ziyan simülasyonlarla Türkiye'yi vurmanın planlarını yapan Hindistan'ı şok edecek bir gelişme yaşandı.

2

Bilindiği üzere Hindistan ile Pakistan arasında büyük bir gerilim var. Pakistan, Türk savunma ürünleri ile güçlenmeye devam ediyor.

3

Son olarak Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin Türkiye'de İstanbul Tersanesi Komutanlığı'nda inşa edilen PNS BABUR (FFG-280) korveti Karachi'de hizmete girdi.

4

Pakistan Deniz Kuvvetleri'nin Türkiye'de inşa edilen ilk MİLGEM korveti PNS BABUR, resmi törenle hizmete girdi. Türk-Pakistan savunma işbirliğinin önemli bir meyvesi olan gemi, Pakistan'ın deniz gücünü artıracak.

5

PNS BABUR (FFG-280) korveti, Karachi Tersanesi'nde düzenlenen törenle Pakistan Donanması envanterine katıldı. Törene Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari ve üst düzey yetkililer katıldı. ASFAT A.Ş. ana yükleniciliğinde İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından inşa edilen gemi, 6 Eylül'de Pakistan'ın Savunma Günü'nde resmi olarak hizmete girdi.

6

PNS BABUR, Türkiye-Pakistan MİLGEM projesinin ilk gemisidir. Proje kapsamında toplam dört korvet üretilecek, bunların ikisi Türkiye'de, diğer ikisi Pakistan'da inşa edilecek.

7

PNS BABUR, Türkiye ile Pakistan arasındaki derinleşen askeri işbirliğinin somut bir örneğidir. Proje sadece Pakistan'ın deniz kuvvetlerini güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda iki ülke arasındaki stratejik ortaklığı da pekiştiriyor.

8

Diğer Korvetler ve Gelecek Planları! MİLGEM projesi kapsamında diğer korvetlerin durumu: - PNS Khyber (F282): 25 Kasım 2022'de denize indirildi

9

- PNS Badr (F281): 20 Mayıs 2022'de denize indirildi

10

- Dördüncü korvet: Ağustos 2023'te denize indirildi

13

Tüm korvetlerin 2025 yılına kadar teslim edilmesi ve Pakistan Donanması'nın gücünü önemli ölçüde artırması bekleniyor.

13

PNS BABUR Korveti: Türk-Pakistan savunma iş birliğinin yeni amiral gemisi Pakistan Donanması envanterine girdi

14

KAYNAK: GDH DEFENCE