AKİT MENÜ

Gündem

HÜDA PAR'dan Narin açıklaması: Yeryüzü titrese, üzerimize taş yağsa müstahakız

Hüda-Par'ın Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır'da vahşice öldürülen Narin Güran ile ilgili konuştu.

2024-09-09 08:29:46
1

Hüda-Par'ın Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Vedat Turgut, Diyarbakır'da vahşice öldürülen Narin Güran ile ilgili konuştu.

2

Turgut, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun önünde 8 yaşındaki Narin Güran'ın yakınlarını ziyaret edip şunları sarf etti:

3

"Çocuklara kıyacak kadar vandallaştık. Bizim inancımıza göre, bırakın bir çocuğu, bir insanı bile sebepsiz yere öldürmek ebedi cehennem sebebidir.

4

Yani bir insan herhangi bir sebep olmadan bir insanı öldürürse onun yeri ebedi cehennemdir. Bunlar çocuktur, bunlar günahsızdır, bunlar sebidir.

5

Yeryüzü titrese, üzerimize taş yağsa müstahakız. Ondan dolayı İslam coğrafyası böyle birbirine girmiş, bakın Filistin'in, Suriye'nin, Irak'ın hepimizin haline.

6

Ne zaman birbirimize dönsek, ne zaman birbirimizi sevsek, birbirimize değer, kıymet versek bu tür şeyler aramızdan çıkmayacak. Bu tür vahşilikler, vandallıklar içimizden çıkmayacak.

7

Bunlar bizim kültürümüz değil, bunlar Avrupa'nın, Amerika'nın, İsrail'in kültürü. Bu kültürü kimler ne amaçla aramıza koydu onu araştırmak lazım. Allah hepimize sabır versin."