AKİT MENÜ

Gündem

Cem Küçük gündemi altüst edecek gelişmeyi açıkladı: MİT, Perşembe günü Erdoğan'a rapor yolladı

Gazeteci Cem Küçük, Perşembe günü Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a korsan yeminci teğmenler hakkında bir rapor sunduğunu açıkladı.

2024-09-10 11:06:22
1

Gazeteci Cem Küçük, Perşembe günü Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a korsan yeminci teğmenler hakkında bir rapor sunduğunu açıkladı.

2

Cem Küçük, 30 Ağustos'taki mezuniyet töreninde teğmenlerin siyasi sloganlar atıp kılıç çekmesi ile ilgili olarak yeni detayları kamuoyu paylaştı.

3

TGRT Haber ekranlarında konuşan Cem Küçük, "Erdoğan MİT'ten rapor alıyor. Bunu Perşembe günü öğreniyor. Cumartesi de "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz, ordumuzun içinde bunların olması kabul edilemez?' diyor.

4

Genel olarak olayın geliş şekli bu. MİT'ten gelen bilgi, içeride okul komutanlarından bazıları hükümet aleyhine faaliyet yürütüyor. Zaten okul komutanı istifa etti. Bu olay önceden planlanarak tasarlanmış. 280 kişi bunlar, 700'ü bu işe girmiyor. 280 kişi ise bu işe bilerek isteyereek giriyor.

5

Zaten okul komutanı istifa etti. Bu olay önceden planlanarak tasarlanmış. 280 kişi bunlar, 700'ü bu işe girmiyor. 280 kişi ise bu işe bilerek isteyerek giriyor.

6

Siyaset yapmak isteyen üniformasını çıkaracak. Mustafa Kemal'ın bütün askerleri öyledir. Ama bu siyasi malzeme yapılamaz.

7

Ben bunu tehlikeli bir iş olarak görüyorum. Hükümetin de bu tepkiyi vermesini görüyorum. Asla da normal bir olay olarak görmüyorum.

8

Ama kaç kişi bu işin içinde. 50, rakam vermiyorum. Ben kendi duyumumu söylüyorum. Benim öğrendiğim bir 40 teğmen gidecek görünüyor." dedi.