AKİT MENÜ

Ekonomi

BİM'in ses getirecek hamlesi Türkiye'ye duyuruldu! Ankara'ya kuruluyor, bu kez market değill

Türkiye'nin ucuz ve kaliteli ürünlerini satan Bim Birleşik Mağazalar A.Ş., Ankara'da ses getirecek bir hamleye hazırlanıyor.

2024-09-10 11:58:50
1

Türkiye'nin ucuz ve kaliteli ürünlerini satan Bim Birleşik Mağazalar A.Ş., Ankara'da ses getirecek bir hamleye hazırlanıyor.

2

BİM, bir çok ilde bulunan tesislerinin elektrik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Ankara’da yeni bir tesis kuruyor.

3

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 30 MW kurulu gücünde File Ankara Polatlı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulacak. Santralde üretilen elektrik BİM tesislerinde kullanılacak.

4

Ankara İli, Polatlı İlçesi, Bayburt Mahallesi sınırları içerisinde faaliyet sahibi Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. tarafından 30 MW kurulu gücünde File Ankara Polatlı Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 633 milyon TL olarak hesaplanıyor.

5

38 hektarlık alanda kurulacak santralde 550 Wp gücünde 83.646 adet panel ve 5.000 kW gücünde 6 evirici kurulacak. Santralde yılda 280 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor.

6

Üretilecek olan elektrik Denizli, Muğla, Aydın, Antalya, Isparta, Adıyaman, Kahramanmaraş, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan, Bayburt, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Şanlıurfa, İzmir, Manisa, Kayseri, Konya, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Karaman, Aksaray illerinde bulunan Birleşik Mağazalar A.Ş.’ye ait tesisinin tüketimini karşılamak amacı ile kullanılacak.

7

KAYNAK: ENERJİ GÜNLÜĞÜ