AKİT MENÜ

Gıda

Böbreklerin ayarlarını bozan ıhlamur tarifi! 35 milyon tehlikeyi böyle içiyor

Ihlamur kış ayında en fazla içilen içeceklerin başında geliyor. Limonlu ve ballı ıhlamur soğuk algınlıklarına iyi geliyor. İşte iltihap kesici ıhlamur tarifi...

2024-09-11 08:14:02
2

Ihlamur kış ayında en fazla içilen içeceklerin başında geliyor. Limonlu ve ballı ıhlamur soğuk algınlıklarına iyi geliyor. İşte iltihap kesici ıhlamur tarifi...

3

Ihlamur bol miktarda C vitamini içeriyor. Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelen ıhlamurun tüketim şekli merak konusu. İşte detaylar...

4

BU ŞEKİLDE BİR FAYDASI OLMAZ Kış mevsiminde yaygın olarak tüketilen ıhlamurun çoğu yaprak kısmı olmak üzere suda uzun uzun kaynatılarak içiliyor. Bu şekilde hazırlanan ıhlamurun bir faydası olmaz. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilerek 15 dakika demlendikten sonra içilmesiyle istenen maddeler suya geçer. Ihlamur çiçeğinin flavonoit tipi bileşenleri iltihap giderici ve ağrı kesici etkisiyle boğazda tahrişleri önler, uçucu bileşenleri ise hastaların rahatlamasını sağlar.

5

Ihlamur bol miktarda C vitamini içeriyor. Boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi gelen ıhlamurun tüketim şekli merak konusu. İşte detaylar...

6

BU ŞEKİLDE BİR FAYDASI OLMAZ Kış mevsiminde yaygın olarak tüketilen ıhlamurun çoğu yaprak kısmı olmak üzere suda uzun uzun kaynatılarak içiliyor. Bu şekilde hazırlanan ıhlamurun bir faydası olmaz. Bir tatlı kaşığı kurutulmuş ıhlamur çiçeğinin üzerine kaynatılmış sıcak su ilave edilerek 15 dakika demlendikten sonra içilmesiyle istenen maddeler suya geçer. Ihlamur çiçeğinin flavonoit tipi bileşenleri iltihap giderici ve ağrı kesici etkisiyle boğazda tahrişleri önler, uçucu bileşenleri ise hastaların rahatlamasını sağlar.

7

Yeşil çay günde 3-4 fincandan fazla tüketildiğinde sağlık sorunları ortaya çıkardığı için bu ölçüleri geçmemeye özen gösterilmeli.

8

Yeşil çay tarifi: 1 tatlı kaşığı yeşil çay yaprağı üzerine 150-200 ml (bir büyük fincan) taze kaynatılmış sıcak su biraz ılıyınca (80°C) ilave edilir. 3-5 dakika demlendikten sonra içilebilir.

9

Hatta 1 çay kaşığı doğal bal karıştırdığınızda antioksidan kapasitesini arttırmış olursunuz.