AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Huawei dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonunu tanıttı! İşte Mate XT'nin fiyatı

Çinli teknoloji devi Huawei, dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonunu tanıttı. Piyasaya sürülen Mate XT Ultimate Design’ı fiyatı da belli oldu.

2024-09-12 20:20:21
2

Çinli teknoloji devi Huawei, dünyanın ilk üçe katlanabilir telefonunu tanıttı. Piyasaya sürülen Mate XT Ultimate Design’ı fiyatı da belli oldu.

3

Bu iddialı cihazın neler sunduğunu inceleyelim.

4

Mate XT, ihtiyaçlarınıza göre dönüşen bukalemun benzeri bir ekrana sahip. Kapalıyken, oldukça standart bir 6,4 inç FHD+ telefon. Yarıya kadar açtığınızda, video izlemek veya e-postalarınızı okumak için ideal olan daha büyük 7,9 inç 2K ekrana sahip oluyorsunuz.

5

Ancak gerçek sihir, canavarı tamamen açtığınızda gerçekleşiyor: masaüstü benzeri bir deneyim için tablet boyutunda 10,2 inç 3K ekran açılıyor.

6

Telefonun tamamen açıkken kalınlığı sadece 3,6 mm iken katlandığında 12,8 mm kalınlığında. Bu, Z Fold 6’nın 12,1 mm gövdesinden biraz daha kalın.

7

Ayrıca Huawei, diğer katlanabilir cihazlara kıyasla bükülme direncinde % artış olduğunu iddia ediyor, ancak üç katlı tasarımın günlük aşınma ve yıpranmaya dayanıp dayanmadığını görmek için gerçek testleri çok önemli olacak.

8

Kamera sistemi yetenekli. Değişken diyafram açıklığına (f/1.4 ila f/4.0) sahip 50 MP ana sensöre, arka kurulumu tamamlayan 12 MP ultra geniş ve 12 MP periskop telefotoya sahip. 8 MP ön kamera ise selfie işlerini devralıyor.

9

Karmaşık bir menteşe tasarımına ve tüm üç katlı yapıya rağmen Huawei, Mate XT’ye oldukça büyük bir pil sığdırmayı başardı.

10

5600mAh silikon karbon pil, dünyanın en incesi olduğu iddia ediliyor ve 66W kablolu hızlı şarjı ve 50W kablosuz şarjı destekliyor.

11

Üç katlı modelin yanı sıra Huawei, masaüstü benzeri bir deneyim için Mate XT ile eşleştirilen katlanabilir bir dokunmatik klavye tanıttı. Üretkenlik meraklıları için kullanışlı bir aksesuar olabilir.

12

Huawei Mate XT Ultimate Design, Siyah ve Kırmızı renklerde mevcut ve 16 GB + 256 GB modeli 1,99,99 yuan (yaklaşık 2808 ABD Doları / 2,35,910 Rs) fiyatla satılmakta.