AKİT MENÜ

Gündem

Katar'dan Türkiye başta olmak üzere tüm Müslüman aleminde hayal kırıklığına sebep olan karar

Dost ülke Katar'dan Türkiye başta olmak üzere tüm Müslüman aleminde hayal kırıklığına sebep olan bir karar geldi. Gelişme herkese sitem ettirdi.

2024-09-13 07:42:26
1

Dost ülke Katar'dan Türkiye başta olmak üzere tüm Müslüman aleminde hayal kırıklığına sebep olan bir karar geldi. Gelişme herkese sitem ettirdi.

2

Katar'da devlete ait QatarEnergy firması Salı günü Şanghay'da düzenlenen bir törenle ilk konvansiyonel boyutlu LNG gemisinin açılışını yaptı.

3

Mepanews'te yer alan habere göre, Katarlı yetkililerin yeni gemiye sömürü devleti ABD'nin eski Dışişleri Bakanı ve ExxonMobil başkanı Rex Tillerson'ın adını vermesi tartışmalara neden oldu.

4

Hudong-Zhonghua Tersanesi'ndeki isim verme törenine Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy CEO'su Saad Şeride el Kaabi, QatarEnergy LNG CEO'su Halid bin Halife Âl Sani ve diğer yetkililer katıldı.

5

El Kaabi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

6

"Tillerson'ın mirası Katar'da ve tüm dünyada her zaman hatırlanacak, özellikle de Katar'ın uluslararası petrol şirketleriyle olan en eski ilişkilerinden birini daha büyük bir refaha doğru yönlendiren bilgeliği, sıcaklığı ve samimiyetiyle. Rex'in Katar'la olan dostluğu ve ortaklığı ile küresel enerji sektöründe bıraktığı uzun süreli izler için minnettarız."

7

QatarEnergy'nin internet sitesinde yer alan bir açıklamada gemiye "ExxonMobil'in eski Başkanı ve CEO'sunun enerji sektöründeki yaşam boyu başarılarına bir övgü olarak onun adının verildiği" belirtildi.