AKİT MENÜ

Ekonomi

BAE'liler ne yapıp edip almak istiyordu! Türkiye'den sonunda kritik noktayı satın aldılar

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) merkezli limancılık firması Abu Dhabi Port'un Türkiye'den kritik noktayı satın aldığı öne sürüldü.

2024-09-13 15:26:03
1

Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) merkezli limancılık firması Abu Dhabi Port'un Türkiye'den kritik noktayı satın aldığı öne sürüldü.

2

Normalleşme sonrası Türkiye ile BAE arasındaki ticaret rakamları füze gibi fırladı. İkili ilişkiler tam anlamıyla yoluna girdi.

3

BAE'li yetkililer uzun süredir İzmir Alsancak Limanı’na talipti.

4

İzmir Alsancak Limanı’nın satışı tekrar gündeme geldi. Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) merkezli limancılık firması Abu Dhabi Port’un, limanın tamamını almak yerine, yüzde 50 ortaklık formülünü kabul ettiği iddia edildi.

5

İZFAŞ’ın düzenlediği 3. İzmir Lojistik, Depolama ve Teknolojileri Fuarı'nda Başkanlar Oturumu'nda konuşan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği Başkanı Hamdi Erçelik, BAE’li şirket ile anlaşmaya varıldığını söyledi.

6

Anlaşma, limanın tamamı yerine yüzde 50 hissesinin özelleştirilmesini kapsıyor.

7

Dokuz Eylül Gazetesi’nde yer alan habere göre, Erçelik, "Alsancak Limanı’nın özelleştirilmesi konusunda uzun süredir devam eden görüşmelerde yeni bir aşamaya gelindi.

8

BAE'li şirket, limanın tamamını satın almak yerine, yüzde 50 hissesini almayı kabul etti. Bu formül, limanda devlet otoritesinin devam etmesini sağlayacağı için bizler tarafından olumlu karşılandı" dedi.

9

Erçelik, Alsancak Limanı’nın yük limanı mı yolcu limanı mı olması gerektiği tartışmasına da değinen Erçelik, "Alsancak Limanı, yük limanı olarak kalmalı. İzmir'in ihracat ve ithalatının önemli bir bölümünün bu liman üzerinden yapıldığını unutmamalıyız" diye konuştu.