AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Hizbullah'ı çağrı cihazlarıyla vurdular! Selçuk Bayraktar'ın saatler öncesinde yaptığı uyarı gündem oldu

Hizbullah'a yönelik çağrı cihazı saldırısı sonrası Baykar Lideri Selçuk Bayraktar'ın günlerce önceki uyarısı gündem oldu.

2024-09-18 08:32:42
1

Hizbullah'a yönelik çağrı cihazı saldırısı sonrası Baykar Lideri Selçuk Bayraktar'ın günlerce önceki uyarısı gündem oldu.

2

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana tarihin en ağır soykırımını gerçekleştiren İsrail'in bugün Lübnan'da çağrı cihazları üzerinden gerçekleştirdiği operasyon uluslararası medyada geniş yankı buldu.

3

Çağrı cihazları saldırısı, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın 14 Eylül'deki TEKNOFEST Roket Yarışması'nda yaptığı konuşmayı gündeme getirdi.

4

Bayraktar, küresel konumlama sistemini oluşturmak üzere alçak yörünge uydu takımı fırlatılacağını söyleyerek, "Saatlerin, telefonların içine kadar giriyorlar. Kendi bağımsız küresel konumlama sistemimizin olması, egemenliğimiz açısından çok önemli ve stratejik. Bunu inşa edeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

5

Tümüyle insansız hava araçlarından elde edilen gelirlerle yapıldığının altını çizen Bayraktar, "İleride hedeflerimiz arasında fırlatma araçları yapmak da var.

6

Yörünge transfer aracı inşa ediyoruz. O uzayda bir yörüngeden diğer yörüngeye taşımak için. Bunun sonu yok. Dünya lideri oluncaya dek devam edecek" sözlerini kaydetmişti.