AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

"Bayraktar TB2 SİHA'ya karşı İHA yapıyoruz" diyorlardı! Yalan oldu, şimdi Türkiye'ye karşı İHA siparişi verdiler

Yunanistan, Türkiye'ye karşı silahlanmayı sürdürürken bu kez insansız hava araçları alımına başladı.

2024-09-18 13:35:31
1

Yunanistan, Türkiye'ye karşı silahlanmayı sürdürürken bu kez insansız hava araçları alımına başladı.

2

GDH Defence'ın Reuters'ten aktardığı habere göre, Atina, ABD'den 40 kadar yeni F-35 savaş uçağı ve Fransa'dan üç fırkateyn almayı da içeren milyarlarca dolarlık, 10 yıllık bir satın alma planı hazırladı.

3

Konuyla ilgili bilgi sahibi bir Yunan yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada “ABD'den Switchblade tipini seçtik” dedi. Kaynak Atina'nın kaç tane satın alacağını belirtmedi.

4

İkinci bir yetkili ise maliyetin 75.2 milyon avro olacağını söyledi. Kaynak, genelkurmay başkanlarının 20 km (12 mil) ve 40 km'ye kadar menzile sahip iki tip Switchblade'i onayladığını söyledi.

5

Bu tedarik, Atina'nın İsrail'den satın almayı kabul ettiği ve Ege'deki adalarına göndermeyi planladığı Spike tanksavar füzelerini tamamlayacak. Atina ayrıca kendi drone ve anti-drone sistemlerini de üretmeyi planlıyor.

6

NATO müttefiki olan Yunanistan ve Türkiye, kıta sahanlıklarının nerede başlayıp nerede bittiği, enerji kaynakları, Ege üzerindeki uçuşlar ve etnik olarak bölünmüş Kıbrıs adası gibi konularda uzun süredir anlaşmazlık yaşıyor.

7

Switchblades tedarikinin Yunanistan'ın dışişleri ve savunma konularındaki en üst karar alma organı KYSEA tarafından da onaylanması gerekiyor.