AKİT MENÜ

Spor

Kerem Aktürkoğlu'nun transferiyle ilgili gerçekleri açıkladı: 28 milyon Euro... Türkiye'ye resmen ilan ettiler...

Galatasaray'dan 12 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'de her gün manşetleri süslemeye devam ediyor. Yıldız oyuncunun Rusya'ya transfer olmak üzereyken nasıl Benfica'ya transfer olduğunun detayları ortaya çıktı. İşte detaylar...

2024-09-18 16:08:58
2

Galatasaray'dan 12 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'de her gün manşetleri süslemeye devam ediyor. Yıldız oyuncunun Rusya'ya transfer olmak üzereyken nasıl Benfica'ya transfer olduğunun detayları ortaya çıktı. İşte detaylar...

3

Eylül 2020'de 24Erzincanspor'dan o dönem Galatasaray'ı çalıştıran Fatih Terim'in isteğiyle Galatasaray'a transfer olan Kerem Aktürkoğlu, sarı - kırmızılı formayla gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

4

Galatasaray formasını tüm kulvarlarda 179 kez giyen yıldız oyuncu 46 kez gol sevinci yaşarken 42 kez de asist yapmayı başardı. Kerem Aktürkoğlu, milli ara öncesinde 12 milyon Euro karşılığında Benfica'ya transfer oldu.

5

Portekiz basını, Benfica taraftarlarını performansıyla büyüleyen Kerem Aktürkoğlu'nun transfer sürecinin bilinmeyen yönlerini açıkladı.

6

Portekiz'in ünlü Correio da Manha adlı gazetesinde tam sayfa yer alan haberde transfer süreciyle ilgili şu ifadelere yer verildi: RUSYADAN SON ANDA VAZGEÇTİ "Türk kanat oyuncusu Kerem Aktürkoğlu, Rusya ligine gitmek için neredeyse her şeyi kabul etmişken Benfica'da ve Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı tercih etti. Oyuncu Luz kulübünün teklifini öğrenir öğrenmez hemen kariyerine Portekiz'de devam etmek istediğini söyledi."

7

"Türk 'Harry Potter'ın ismi Temmuz ayının başında masaya yatırıldı ancak Benfica o zaman yanıt alamadı. O ayın sonunda (31'inde) görüşmeler ilerledi. Rui Costa Türkiye'den güvendiği biriyle konuşarak Kerem'i istedi. Anlaşma acil olmasına rağmen düşünülen tek isimdi. Galatasaray oyuncunun transferi için bir Rus kulübüyle 12 milyon Euro karşılığında anlaşmıştı."

8

"12 milyon, Benfica'nın genellikle karşı değer biçtiği Türk 'Harry Potter'ın Benfica'ya maliyetiydi. Ödenen 12 milyon avro, oyuncunun Türkiye'deki kıskanılacak rakamları göz önüne alındığında bir pazarlık olarak görülüyor."

9

Portekiz'den A BOLA'da Kerem Aktürkoğlu sayesinde, Türkiye'den Benfica'ya duyulan ilgiyi okuyucularıyla duyurdu. Haberde şu ifadelere yer verildi: "Türkiye'deki iki medya kuruluşu Benfica maçlarını yayınlamaya başladı ve Kerem'in ilk maçını en az 200 bin Türk futbolsever canlı izledi. Fenomen 'Potter', Instagram'da 2.9 milyon takipçiyle Benfica ile yarışıyor. Belki de Kerem Aktürkoğlu'nun gördüğü bu ilgi, Avrupa'nın iki ikonik kulübü arasında güzel bir bağa sebep olur."