AKİT MENÜ

Sağlık

Diyabet hastaları bayramda nasıl beslenmeli?

Bayramlarda fazla çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, bağırsak bozuklukları gibi rahatsızları yaşamamak için Beslenme Uzmanı Müge Arslan, Kurban Bayramı'nda beslenmede dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştı.

2

Bayramlarda fazla çikolata ve tatlı tüketimi, mide yanması, bağırsak bozuklukları gibi rahatsızları yaşamamak için Beslenme Uzmanı Müge Arslan, Kurban Bayramı'nda beslenmede dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştı.

3

Diyabetliler, kalp hastaları, yüksek tansiyonu bulunanlar ve özel beslenme tedavisi uygulayanlar bu tedavilerini bozmadan bayramı geçirmek için neler yapmalı? İşte Arslan'ın paylaştığı püf noktalar:

4

1- Öğün atlamaktan ve bir öğünde aşırı yemekten kaçının

5

2- Yiyeceklerinizi hazırlarken; haşlanma, ızgara ve ya fırında pişirme yöntemlerini tercih edin

6

3- Her gün 8-10 bardak su içiniz. Özellikle her sabah kalkınca ve öğünlerden önce ılık su için

7

4- Fiziksel aktivitenizi artırın

8

5- Lifli besin tüketiminizi artırmaya çalışın

9

6- Süt, yoğurt, peynir, et gibi yiyeceklerin az yağlı veya yağsız olanlarını tercih edin

10

7- Sıvı yağlardan zeytinyağı, soya yağı, ayçiçek yağı ve mısırözü yağlarını değiştirerek kullanın

11

8- Kırmızı et tüketim sıklığını azaltıp, beyaz et tüketim sıklığını artırınız. Haftada en az 1 kez önerilen miktarda balık eti tüketin

12

9- Kan basıncınız normal olsa da tuzlu yiyeceklerden sakının

13

10- Arzu ederseniz çay, kahve gibi içeceklerinizde tatlandırıcı kullanabilirsiniz. Yemeklerinizi hızlı ve büyük lokmalar halinde yemekten ve az çiğnemekten kaçının