AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

Yunanistan 'yok edeceğiz' diyordu! Türk denizaltıları harekete geçti

Yunan basınının 'Elimizdeki silah Türk denizaltısını batıracak' şeklinde akla ziyan haberleri gündemdeki yerini korurken TCG HIZIRREİS harekete geçti.

2024-09-19 14:02:13
1

Yunan basınının 'Elimizdeki silah Türk denizaltısını batıracak' şeklinde akla ziyan haberleri gündemdeki yerini korurken TCG HIZIRREİS harekete geçti.

2

GDH Defence'ta yer alan habere göre, Türk Deniz Kuvvetleri'nin yeni tip denizaltı projesinin (REİS sınıfı) ikinci denizaltısı olan TCG HIZIRREİS, seyir testleri kapsamında görüntülendi.

3

25 Mayıs 2023 tarihinde suya indirilen HIZIRREİS, 24 Ağustos 2024'te düzenlenen törenle resmi olarak bayrak çekti ve seyir deneyimlerine başladı.

4

Denizaltının 2025 yılında tam anlamıyla hizmete girmesi planlanıyor.

5

REİS sınıfı denizaltı projesinin parçası olan HIZIRREİS, toplamda altı gemiden oluşacak filonun ikinci üyesi.

6

Projenin ilk gemisi olan PİRİREİS'in ardından, üçüncü denizaltı MURATREİS'in de Haziran 2024'te havuza çekildiği ve 2026 yılında hizmete gireceği belirtildi.

7

İnşası devam eden diğer üç denizaltının da müteakip yıllarda hizmete girmesi öngörülüyor. Bu doğrultuda, REİS sınıfı denizaltı projesinin 2029 yılında tamamlanması hedefleniyor.

8

Türkiye'nin denizaltı üretim kabiliyetlerini daha da ileriye taşıyacak olan MİLDEN (Milli Denizaltı) projesinin ise 2025 yılında başlaması planlanıyor.

9

Bu projeyle birlikte Türkiye, kendi tasarımı ve üretimi olan denizaltıları yapabilen dünyadaki sayılı ülkelerden biri konumuna yükselecek.

10

REİS sınıfı denizaltılar, Türkiye'nin deniz savunmasında yeni bir çağın başlangıcını temsil ediyor. Bu teknolojik atılım, ülkemizin stratejik çıkarlarını koruma kabiliyetini önemli ölçüde artıracak.