AKİT MENÜ

Gündem

Yiğit Bulut 'Savunma alanında çalışan bir dostuma sordum' diyerek korkutan haberi Türkiye'ye verdi

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah üyelerini çağrı cihazları ile patlatmasıyla ilgili olarak korkutan bir detay paylaştı.

2024-09-20 18:50:54
1

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah üyelerini çağrı cihazları ile patlatmasıyla ilgili olarak korkutan bir detay paylaştı.

2

Cumhurbaşkanı Danışmanı Yiğit Bulut, bu saldırıyı savunma alanında çalışan bir arkadaşına sorduğunu ve ürkütücü bir cevap aldığını söyledi.

3

Sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Yiğit Bulut, "Katil İsrail’in saldırısının ortaya çıkan son görüntülerinde patlayan sadece telsiz ve çağrı cihazı değil pili olan her alet patlıyor.

4

ABD’de savunma alanında yıllardır çalışan bir dostumu aradım, söylediğinin özeti şu; şarj edilebilen her cihaz patlatılabilir. Bu özet sonrası sorgulayalım; şarj edilebilir cihazlar?

5

Telefon, telsiz, laptop ve diğerleri, taşınabilir modemler, uydu modemler sim kartlı elektrikli araçlar ve daha birçok detay! Dostum şunu da ekledi; sızıp bir patlayıcı koymayı düşünmek yerine olaya biraz farklı bakalım!

6

Sızma on yıllar önce oldu. Pil geliştirilirken oraya sızdılar. Cep telefonu geliştirilirken şirketlere ARGE mühendisi olarak sızdılar. BİOS’lara, yazılımlara, elektronik şirketlerine sızdılar.

7

Ve bu noktaya gelmek için beklediler. Şimdi sorun; evdeki robot süpürge sizi izliyor mu? Ve ya üzerinde kamera olan televizyonunuz?

8

Cep telefonlarınız. Kameralı laptoplarınız ve hatta akıllı sistemlerine bağladığınız ev aletleri. En önemlisi buluta yüklediğiniz bilgileriniz. ICLOUD kimin elinde ya bizi dinleyen SIR?" açıklamasını yaptı.