AKİT MENÜ

Gündem

Hafter'in adamından Türkiye ile Mısır arasındaki anlaşma sonrası ilginç çıkış: Talebimiz bu ayrılmalılar

Darbeci Hafter'e yakınlığıyla bilinen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Türkiye ve Mısır arasındaki anlaşma sonrası konuştu.

2024-09-20 19:27:01
1

Darbeci Hafter'e yakınlığıyla bilinen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, Türkiye ve Mısır arasındaki anlaşma sonrası konuştu.

2

Akile Sallih, Mısır ve Türkiye arasındaki yakınlaşmanın Libya krizinin çözümüne önemli katkılar sağladığını açıkladı.

3

Salih, bu iki büyük ülkenin ilişkilerinin güçlenmesinin, bölgede barış ve istikrarın sağlanması açısından kritik olduğunu belirtti.

4

Salih, Sputnik’e verdiği demeçte, “Mısır ve Türkiye arasındaki yakınlaşma, bölgesel barışın istikrarı açısından çok önemli. Bu gelişmeler, iki ülkenin çıkarlarına da yansıyor ve Libya krizinin çözümüne olumlu katkılarda bulunuyor,” dedi.

5

Ayrıca, bu yakınlaşmanın Libya'daki savaşın önlenmesine yardımcı olacağını ve yabancı güçlerin Libya'dan çekilmesini kolaylaştıracağını ifade etti.

6

Salih, tüm yabancı güçlerin Libya'dan ayrılmasını talep ettiklerini ve bunun öncelikli hedefleri olduğunu vurguladı.

7

Libya'daki meşru hükümeti hedef alan Salih ayrıca, “Uluslararası alanda tanınmış bir hükümetin varlığı, yasama organının onaylamadığı hukuk dışı anlaşmaların yeniden değerlendirilmesini gerektiriyor” şeklinde konuştu.

8

KAYNAK: X/TARİH VE POLİTİKA