AKİT MENÜ

Gündem

Büyükşehirler için alarm verildi: Kar erken geliyor

Kara kış bu yıl erken geliyor. İlk kar tarihi verildi. İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer iller için kar yağışı geliyor. İşte kar lapa lapa kar tarihi…

2024-09-21 11:05:28
2

Kara kış bu yıl erken geliyor. İlk kar tarihi verildi. İstanbul, Ankara, Bursa ve diğer iller için kar yağışı geliyor. İşte kar lapa lapa kar tarihi…

3

Yaz aylarının sıcak geçmesi kadar bu yıl Kış ayları da Çetin geçecek. Birçok il için kar yağışı uyarıları şimdiden başladı. Hatta yüksek kesimlerde ilk kar yağışı düştü bile. Eylül ayının son günlerine doğru hava sıcaklıklarında da hissedilir derecede düşüşler olacak. Hatta hava form tarafından yapılan açıklamada hafta sonunda İstanbul’da sonbaharım provası olacağı belirtildi. Peki kar yağışı ne zaman başlayacak? Uzmanlar ilk kar tarihi içinde açıklama yaptı. Kışlıkları çıkarın, sıcaklıklar hızla düşecek.

4

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan peş peşe uyarıların ardından Van’ın yüksek kesimlerinde yılın ilk kar yağışı başladı. Sadece Van değil aynı zamanda başka illerde de yüksek kesimlerden kar yağışı haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle El Nino döneminin sona ermesi ile birlikte La Nina döneminin başlayacağını belirten Uzmanlar, bu yıl kışın son derece çetin geçeceğini duyurdu.

5

İLK KAR NE ZAMAN YAĞACAK? Eylül ayının gelmesiyle birlikte Hava sıcaklıklarında da hissedilir bir düşüş oldu. Aynı zamanda başta da belirttiğimiz gibi yurdun büyük bölümünde yüksek kesimlerde kar yağışı da etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sosyal medyadan ve resmi internet sitesinden yaptığı uyarılarda Ekim ayının ilk günlerinden itibaren sıcaklıkların daha da düşeceğini bildirdi. Kasım ayından itibaren de yurdun Doğu kesimlerinde kar yağışının görülmeye başlaması bekleniyor.

6

İSTANBUL’A KAR NE ZAMAN YAĞACAK? Peki İstanbul’a kar ne zaman yağacak? Meteoroloji uzmanları İstanbul içinde ilk kar tarihine açıkladı. İstanbul’da beklenen kar yağışının Kasım ayından önce olmayacağı bildirildi. Ancak bu yıl La Lina etkisiyle yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Mega Kent İstanbul’da da kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.

7

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK? Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta sonu hava durumu tahminlerine ilişkin de açıklamayı yayınladı. Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre Bugün gece saatlerinden itibaren İstanbul’da sağanak yağışlar başlayacak.

8

Mega Kent İstanbul adeta hafta sonu sonbahar provası yapacak. Sadece İstanbul değil yurdun büyük bölümünde de sağanak yağışların hafta sonu boyunca etkisini göstereceği tahmin ediliyor. O nedenle vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.