AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

ABD tehdit etti! S-400'lerden vazgeçildi

ABD'nin Rus hava savunma sistemi olan S-400'leri tedarik etmek isteyen ülkeleri tehdidinden nasibini alan ülke sadece Türkiye değil.

2024-09-21 17:41:09
1

ABD'nin Rus hava savunma sistemi olan S-400'leri tedarik etmek isteyen ülkeleri tehdidinden nasibini alan ülke sadece Türkiye değil.

2

Türkiye'ye yönelik tehdit nedeniyle bazı ülkeler, S-400 alımından vazgeçmek zorunda kaldı. Bu ülkelerden bir tanesi de Irak olarak dikkat çekiyor.

3

Rusya'dan S-400 alamayan Irak'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Güney Kore ile yaptığı hava savunma anlaşmasının detayları belli oldu.

4

M5 Dergi'de yer alan habere göre, Güney Kore tarafından Irak’a temin edilecek olan Cheongung-II füze savunma sistemi füzeleri ve uçakları engellemek için tasarlandı.

5

Yerel basının bildirdiğine göre Güney Koreli savunma şirketi LIG Nex1; Cheongung-II orta menzilli karadan havaya füze savunma sistemini tedarik etmek üzere Irak Savunma Bakanlığı ile bir anlaşma imzaladığını duyurdu.

6

Seul merkezli Yonhap Haber Ajansı’nın haberine göre, yaklaşık 2,78 milyar dolar değerindeki sözleşme, Cheongung-II sisteminin üçüncü ihracatı anlamına geliyor. Güney Kore’nin füze savunma stratejisinin merkezinde yer alan sistem, gelen füze ve uçakları engellemek üzere tasarlandı.

9

Sistem daha önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan’a ihraç edilmişti.

10

LIG Nex1 CEO’su Shin Ick-hyun, şirketin Kore savunma sanayinin küresel varlığını arttırma ve uluslararası pazarlardaki küçük savunma firmalarını destekleme konusundaki kararlılığını dile getirdi.