AKİT MENÜ

Dünya

1 ay bile dayanan olmadı! Burada çalışacak olana 40 milyon lira maaş veriliyor

Dünyanın en çok kazandıran mesleğinin ne olduğunu şimdiye kadar hiç düşünmüş müydünüz? Bunun bir deniz fenerinde yaşamak ve gemilerin geçişlerini kontrol etmek olduğunu söylesek ne dersiniz...

2024-09-22 12:17:23
2

Dünyanın en çok kazandıran mesleğinin ne olduğunu şimdiye kadar hiç düşünmüş müydünüz? Bunun bir deniz fenerinde yaşamak ve gemilerin geçişlerini kontrol etmek olduğunu söylesek ne dersiniz...

3

Fransa kıyılarında bulunan La Jument deniz fenerinde çalışacak birini bulmak o kadar zor ki! 1907 ile 1916 yılları arasında inşa edilen fenerin içerisi lüks bir ev şekilde tasarlandı.

4

48 metre yükseklikteki bu fener dünyanın en tehlikeli yerlerinden biridir.

5

La Jument, Fransa'nın kuzeybatısındaki Brittany'de bir deniz feneridir. Deniz feneri, Ushant adasının kıyısına yaklaşık 300 metre uzaklıkta bir kayanın üzerine inşa edilmiştir.

6

Fırtınalar sebebiyle bu deniz fenerinde yaşamak hiç de kolay değil. 1911 ve 1916 yıllarında yaşanan iki fırtınada yoğun tutreşim sebebiyle fenerin camları kırıldı. Fenerde bulunan civa tankı bu titreşimlerden etkilendi ve sızıntı yaşadı. Zehirli sıvı ise deniz feneri bekçilerine temas etti.

7

Yaşanan bu acı olayların ardından deniz fenerin güçlendirilmesi yapıldı.

8

İnşa edilmesinin üzerinden 100 yılı aşkın süre geçmiş olmasına rağmen deniz feneri halen dev dalgaların arasında kayboluyor.

9

Son olarak 1989 yılında dev dalgalar fenerin alt katında bulunan camları kırdı ve içeriye suların girmesine yol açtı. Yaşanan bu olay sırasında fener bekçisi hayatını kurtarmaya çalışırken bir fotoğrafçı fırtınanın havadan fotoğrafını çekti. Fenerin çekilen fotoğrafı ise seneler boyunca dilden dile dolaştı.

10

Deniz fenerinin tehlikesi alınan önlemlere rağmen halen sürüyor. Burada çalışmayı kabul eden kişiye tamı tamına 1.2 milyon dolar yani 40 milyon lira maaş veriliyor.

11

Tamamen izole bir hayatın yaşandığı bu fenerde çalışmak isteyenlere ayda bir kez tekneyle gıda ulaştırılıyor.

12

Maaşı bu kadar yüksek olmasına rağmen deniz fenerinde bugüne kadar en uzun süre çalışan kişi yalnızca 9 gün işinin başında kalabilmiş.