AKİT MENÜ

Gıda

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Yapılan yeni bir araştırmaya göre dengeli ve düzenli olarak tüketilen bir besin grubunu tüketmek kalp sağlığını olumlu yönde etkileyerek, kalp krizi ve felç gibi riskli durumların önüne geçebiliyor. Bu besinler yalnızca kalbi korumakla kalmaz aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek genel sağlığınıza da faydalıdır.

2024-09-22 16:08:52
2

Yapılan yeni bir araştırmaya göre dengeli ve düzenli olarak tüketilen bir besin grubunu tüketmek kalp sağlığını olumlu yönde etkileyerek, kalp krizi ve felç gibi riskli durumların önüne geçebiliyor. Bu besinler yalnızca kalbi korumakla kalmaz aynı zamanda bağışıklığı güçlendirerek genel sağlığınıza da faydalıdır.

3

Yapılan araştırmalar, turpgiller içerisinde yer alan sebzelerin dengeli ve düzenli tüketimi sonucunda özellikle yetişkinlerde kan basıncını düşürmede etkili olabileceği gözlemlendi.

4

KALP VE DAMAR HASTALIKLARININ ÖNÜNE GEÇİYOR Roka, brokoli, lahana, karnabahar ve turp gibi turpgiller içerisinde yer alan sebzeler hem genel sağlığınızı destekler hem de felç ve kalp krizi gibi insan hayatı için oldukça riskli olabilen durumların önüne geçilmesine yardımcı olur.

5

Araştırma, 56 ila 72 yaş aralığındaki kan basıncı hafif ve orta derece yüksek kişiler gözlemlenerek yürütülmüştür.

6

Yapılan araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre, bu besinlerin dengeli ve düzenli olarak tüketilmesi sonucunda, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riski %5 oranında azalıyor.

7

GÜNDÜZ VE GECE FARKLI ETKİLERİ OLUYOR Araştırmacılar, bu sebzelerin tüketimi sonucu 24 saatlik sistolik kan basıncını (büyük tansiyon) nasıl etkilediği gözlemlenmiştir.

8

Gözlemlerin sonucuna göre ise, bu besinler tüketildiğinde yüksek tansiyon üzerinde olumlu etkileri olduğu gözlemlenmiştir.

9

Ancak araştırmada, bu besinler kan basıncı üzerindeki etkilerinin gündüz daha etkili olduğu, gece pek etkisinin görülmediği ifade edildi.

10

Doktora adayı olan Emma Connolly vei Dr. Lauren Blekkenhorst, yapılan araştırma sonucunda sistolik kan basıncında 2,5 mmHg'lik bir düşüş bulduklarını ve bu düşüşün kalp krizi ile felç riskinin önüne geçmede etkili olabileceğini söylediler.

11

Aynı zamanda bu düşüş, kalp ve damar yolu hastalıkları riskini %5 oranında azaltabildiği anlamına da gelmektedir.

12

KALP SAĞLIĞINA İYİ GELEN ALTERNATİF BESİN ÖNERİLERİ Sağlığımız korumak ve sağlıklı bir hayat sürebilmek için beslenme düzeni oldukça önemlidir. Beslenme düzeninde yapacağınız ufak değişiklikler sayesinde hayat kalitenizi artırabilir ve kalp sağlığınızı desteklemek gibi genel sağlığınızı da destekleyip koruyabilirsiniz.

13

SOMON VE TON BALIĞI Omega 3 açısından son derece zengin olan somon ve ton balığı tüketimi sonucu kan basıncı düşer ve kan damarlarına fayda sağlayabilirsiniz.

14

DOMATES İçerisindeki likopen miktarından dolayı kalp sağlığını son derece güçlü bir şekilde destekleyen domatesin, kan lipitleri ve kan basıncı üzerinde olumlu etkileri bulunur.

15

SARIMSAK Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, kalp sağlığını destekleme konusunda da oldukça etkilidir. Felç riskini azaltıp kan basıncı ve kolesterol seviyelerini kontrol etmek konusunda fayda sağlar.

16

FINDIK, CEVİZ VE BADEM GİBİ KURU YEMİŞLER Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişler özellikle kolesterolü düşürmede yardımcı olabilirler.

17

Özellikle günde bir avuç ceviz tüketmek kalp sağlığını destekler.

18

ZEYTİNYAĞI Kalp dostu olan zeytinyağı, kan damarlarını korur ve kalp krizi riskinin önlenmesinde önemli etkileri bulunur.

19

TAM TAHILLI BESİNLER Yulaf ve kinoa gibi tam tahıllı besinler, kötü kolesterol seviyelerini düşürerek kalp sağlığını destekler.

20

Tam tahıllı besinleri her gün düzenli olarak tüketmek aynı zamanda genel sağlığınız için de etkilidir .