AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Günde 1 porsiyonu beynin doğal güçlendiricisi! Çok önemli: Alzheimer'dan koruyup zihni 10 yaş gençleştiriyor

Beyin hücrelerin zaman içerisinde ölmesi sonucu ortaya çıkan Alzheimer hastalığı ile ilgili endişeler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hastalığın başlangıcında minik unutmalar şeklinde kendini gösteren bu hastalık zaman ilerledikçe kişinin gündelik ihtiyaçlarını karşılayamaması gibi çok daha ağır sonuçları doğurabiliyor. Ancak, konu ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre, beslenme düzeninde yapacağınız ufak bir değişiklik ile bu hastalığın önüne geçebilirsiniz.

2024-09-22 22:23:11
1

Beyin hücrelerin ölmesi sonucu ortaya çıkan Alzheimer hastalığı ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre, beslenme düzeninde yapacağınız ufak bir değişiklik ile bu hastalığın önüne geçebilirsiniz.

2

Beyin hücrelerin zaman içerisinde ölmesi sonucu ortaya çıkan Alzheimer hastalığı ile ilgili endişeler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hastalığın başlangıcında minik unutmalar şeklinde kendini gösteren bu hastalık zaman ilerledikçe kişinin gündelik ihtiyaçlarını karşılayamaması gibi çok daha ağır sonuçları doğurabiliyor. Ancak, konu ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre, beslenme düzeninde yapacağınız ufak bir değişiklik ile bu hastalığın önüne geçebilirsiniz.

3

Hemen zihinsel hem de genel sağlığımız için beslenme düzenimiz oldukça önemlidir. Sağlıklı ve zihin gelişimini destekleyen besinleri düzenli bir şekilde tükettiğimizde hafızayı güçlendirip Alzheimer gibi nörolojik hastalıkların önüne geçilebilir. DENGELİ VE DÜZENLİ TÜKETİLDİĞİNDE ALZHEİMER'I ÖNLÜYOR! Yapılan bir çalışmada, yumurta tüketimi ile yetişkinlerin Alzheimer riski arasındaki iletişim incelendi. Yaş ortalamaları 81,38 olan 1.024 katılımcının verilerini analiz eden araştırmacılar, kişileri ortalama 6,7 yıllık bir takip süresi sonucunda, haftada birden fazla yumurta tüketenlerin, daha az tüketenlere kıyasla Alzheimer risklerinin G olduğu gözlemlendiler.

5

Yumurta, beyin sağlığını desteklediğini ve koruduğunu düşünülen omega 3 yağ asitleri ve lutein içerir. ARAŞTIRMALARIN BULGULARINA GÖRE Katılımcıların 280'ine Alzheimer teşhisi konuldu. Haftada iki veya daha fazla yumurta yiyenlerin Alzheimer üzerindeki koruyucu etkilerinin benzer olduğu gözlemlendi. Vefat eden 578 katılımcının beyin otopsileri analiz edildiğinde, daha fazla yumurta tüketenlerin Alzheimer hastalığı patolojisi riskinin daha düşük olduğu tespit edildi. Yapılan araştırma sonucu araştırmacılar, yumurta sarısında bol miktarda kolinin, Alzheimer hastalığına karşı koruyucu etkinin yaklaşık 9'unu sağladığını keşfettiler.

6

Sonuç olarak, dengeli ve düzenli yumurta tüketimi sonucunda Alzheimer riski önemli ölçüde düşer. YUMURTANIN DİĞER FAYDALARI NELERDİR? Yumurta yalnızca beyin sağlığını koruma ve geliştirme ile sınırlı kalmaz genel sağlığa da faydaları bulunur. BESİN DEĞERLERİ AÇISINDAN ZENGİNDİR! Yumurta içerisindeki, A vitamini, B12 vitamini, fosfor, selenyum ve folat gibi kaliteli protein, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir.

7

GÖZ SAĞLIĞINI DESTEKLER! Yumurta, yaşın ilerlemesi ile ortaya çıkabilen göz rahatsızlıklarının önlenmesinde yardımcı olabilecek olan lutein ve zeaksantin içerir. KİLO VERME SÜRECİNİ DESTEKLER! Dengeli bir şekilde tüketildiğinde kilo verme sürecine katkı sağlar. İçerisindeki protein tokluk hissini artırmaya yardımcı olacağı için kilo verme sürecindeki kişiler beslenme düzenlerine ekleyebilirler. YUMURTA TÜKETİMİ İÇİN TAVSİYELER! Beyin sağlığını koruyan ve genel sağlığı destekleyen yumurtanın faydalarını değerlendirebilmeniz için bazı tavsiyeler:Not: Hamileyseniz, kolesterol şikayetiniz ya da herhangi bir hastalığınız varsa tüketim öncesi mutlaka doktorunuza başvurmanız önerilir. Çırpılmış, haşlanmış ya da omlet şeklinde tüketebilirsiniz. Salataların içerisine haşlanmış yumurta ekleyebilirsiniz

8

HEM LEZİZ HEM SAĞLIKLI: FRİTTATA TARİFİ! Bu tarif sayesinde hem yumurtanın hem de içerisindeki diğer sağlıklı besinlerin faydalarından yararlanacaksınız. Malzemeler: Yarım çay kaşığı karabiber. Yarım çay kaşığı tuz. Altı adet küçük domates. Üç çorba kaşığı ayçiçek yağı. Yarım demet maydanoz Dört dilim kuru domates (ince). 200 gram ıspanak yaprağı. Sekiz adet küçük mantar. Bir adet kuru soğan. İki adet küçük patates. Dört adet yumurta. Yapılışı: İlk olarak soğanları soyun ve ince şeritler halinde kesin. Sonrasında ise patatesleri soyun ve küp küp olacak şekilde doğrayın. Maydanozları da ayıklayıp ince ince kesin ve kuru domateslerle mantarları ince ince şerit haline dilimleyin. Ispanakları ise bıçak değdirmeden elleriniz ile kopararak dilimleyin. Kenarı derin ve fırın içerisinde girebilecek bir tavanın içerisinde yağı kızdırın ve içerisinde soğanla birlikte patatesleri ekleyin ve renk değiştirene kadar pişirin. Renk değiştirdikten sonra üzerine kuru domates ve mantarı da ekleyip kavurun. Küçük domatesleri yıkayıp içerisine ekleyin. Hemen ardından ıspanakları da ilave edin. Ayrı bir kap içerisinde yumurtaları kırın ve içerisine tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanozu ekleyip çırpın. Yumurtayı tavanın içerisinde sotelenmiş olan karışımın üzerine ilave edin. (Yumurtanın eşit bir şekilde dağılmasına ve domateslerin üstte kalmasına özen gösterin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kabarana kadar pişirin. Yemeğiniz hazır. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun!