AKİT MENÜ

Dünya

O ülkede sel faciası yaşanıyor

Japonya'da etkili olan sağanak yağış sel ve toprak kaymasına yol açtı. Yaşanan felakette ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

2024-09-23 10:50:35
2

Japonya'da etkili olan sağanak yağış sel ve toprak kaymasına yol açtı. Yaşanan felakette ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

3

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların bilançosu ağırlaştı. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

4

Kayıp olarak kayıtlara geçen 10 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü açıklanırken, Wajima şehrindeki 6 bin 200, Suzu şehri ve Noto kasabasındaki bin 738 hanede su kesintilerinin devam ettiği bildirildi.

5

Toprak kaymaları ve sel baskınları nedeniyle 115 köye ulaşılamadığını belirten yetkililer, arama kurtarma ve yardım çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

6

Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, Japonya Öz Savunma Kuvvetleri’ne (SDF) ait helikopterlerle bölgeye yardım gönderildiğini söyledi.

7

Japonya'nın Ishikawa eyaleti, Cumartesi gününden bu yana etkili olan şiddetli yağışlara teslim olmuş, Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA), Wajima ve Suzu şehirlerinde mevsim normallerinin 2 katı yağış kaydedildiğini açıklamıştı.

8

Birçok bölgede sel baskınları ve toprak kaymaları meydana gelirken, eyalet genelindeki nehirlerde taşkınlar yaşanmıştı.

9

10

11