AKİT MENÜ

Teknoloji-Bilişim

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak

Türkiye'de S-400'lerin varlığı tartışılırken Rus ve ABD sistemlerini alt edecek yerli füze ortaya çıktı. İşte Türkiye'nin 34 ülkeye menziline alacak Tayfun füzesi...

2024-09-23 15:45:25
1

Türkiye'de S-400'lerin varlığı tartışılırken Rus ve ABD sistemlerini alt edecek yerli füze ortaya çıktı. İşte Türkiye'nin 34 ülkeye menziline alacak Tayfun füzesi...

2

Türk savunma sanayiinin öncü kuruluşlarından ROKETSAN, son teknoloji ürünü TAYFUN Füzesi'nin teknik detaylarını özetleyen bir infografik yayınladı.

3

TAYFUN Füzesi, 280 kilometrenin üzerinde menzili ile dikkat çekiyor.

4

6,5 metre uzunluğunda, 610 milimetre çapında ve 2300 kilogram ağırlığında olan füze, koordinata güdümlü sistem ile hedefini buluyor.

5

Ön şekillendirilmiş parçacık etkili harp başlığı ile donatılan TAYFUN'un, 10 metre veya daha az CEP (Dairesel Olası Hata) değeri ile yüksek isabet oranına sahip olduğu belirtiliyor.

6

Sistemin en çarpıcı özelliklerinden biri, hipersonik seviyelere ulaşan seyir hızı.

7

Bu sayede TAYFUN, hava savunma sistemi tehditlerine karşı yüksek bir direnç gösteriyor.

8

“Hipersonik seviyelere ulaşan seyir hızı sayesinde hava savunma sistemi tehditlerinden etkilenmemekte ve yüksek vuruş hassasiyeti ile istenmeyen hasar durumlarının önüne geçilmektedir.”

12

Ayrıca, yüksek vuruş hassasiyeti ile yan hasarların minimize edilmesi hedefleniyor. TAYFUN Füzesi'nin operasyonel avantajları arasında hızlı konuşlandırma kabiliyeti ve ateş gücünün süratle kaydırılabilmesi ön plana çıkıyor. Bu özellikler, sistemin lojistik kolaylıklar ve harekat esnekliği sunmasını sağlıyor. Bunun yanı sıra, füzenin elektronik harp dayanımının yüksek olduğu, özellikle GPS karıştırmalarına karşı etkili bir direnç gösterdiği vurgulanıyor.

13

Çevresel koşullara düşük duyarlılığı sayesinde TAYFUN, gece-gündüz ve her türlü hava koşulunda görev yapabilme yeteneğine sahip. Bu özellik, füzenin operasyonel kullanılabilirliğini önemli ölçüde artırıyor.

14

TAYFUN Füzesi'nin hedef yelpazesi oldukça geniş. Hava savunma füze sistemleri, yumuşak zırhlı ve zırhsız silah sistemleri, komuta kontrol merkezleri, askeri uçak hangarları, kritik askeri tesisler ve stratejik hedefler, TAYFUN'un etki alanı içerisinde yer alıyor.

15

KAYNAK: GDH DEFENCE