TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPILIŞI:
Tavuk bagetlerin isteğe bağlı yağlarını sıyırın saplarını kesin temizleyin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Patates ve havucu iri kesin yıkayın.
Sarımsakları küçük doğrayın.
Tencereye zeytinyağı döküp, ısıtın soğanı ekleyip biraz kavurun.
Üzerine havucu ekleyin iki dakika kızartıp patatesleri ve sarımsakları ekleyip üç dakika kavurup, başka bir yere aktarın.
Aynı yağda tavuk bagetleri üzerleri kapalı kısık ateşte çevirerek az kızartın.
Üzerini geçecek kadar su döküp, kapağını kapatın orta ateşte kontrollü 25 dakika pişirin.
Suyunu çekmiş olacak suyu az gelirse biraz kaynar su ilave edin, tavuklar pişmişse sebzeleri ekleyin, sebzelerde pişene kadar pişirip terbiyesini hazırlayın.
Yumurta sarısı, yoğurt, un, limon suyunu çırpın.
Yemeğin suyundan iki kepçe döküp karıştırın terbiyeye sonra terbiyeyi tencereye döküp karıştırın.
Beş dakika pişirip tuz maydanoz veya dere otu ekleyip karıştırıp ocaktan alın.
TERBİYELİ TAVUK HAŞLAMA YAPMANIN PÜF NOKTASI:
Tavuğun üzerinde oluşan siyah köpükleri kaşık yardımı ile almanız yemeğin görüntüsünü daha leziz hale getirecektir.
Yoğurtlu terbiyeyi eklerken tavuğun suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyenizin içerisine koymalısınız.
Sıcak soğuk farkının çok olması durumunda kesilme problemi yaşayabilirsiniz.
Tavuğunuzun suyunun çok olması durumunda derin dondurucularınızda saklayabilir ve pilav ya da farklı çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Böylelikle hem daha lezzetli hem de sağlıklı yiyecekler elde etmiş olursunuz.