AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Pilav tutkunları: Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor! Bunu yapalım

Pirinç pilavı, hemen hemen her sofrada baş tacı edilen bir ana yemeklerden biri. Özellikle kuru fasulye, nohut, ve bezelye gibi klasik Türk yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Hem besleyici hem de lezzetli olan pilav, özellikle spor yapanların karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği bir yemek. Peki, tane tane ve parlak bir pirinç pilavı yapmanın sırları neler?

2

Pirinç pilavı, hemen hemen her sofrada baş tacı edilen bir ana yemeklerden biri. Özellikle kuru fasulye, nohut, ve bezelye gibi klasik Türk yemeklerinin yanında mükemmel bir uyum sağlar. Hem besleyici hem de lezzetli olan pilav, özellikle spor yapanların karbonhidrat ihtiyacını karşılamak için tercih ettiği bir yemek. Peki, tane tane ve parlak bir pirinç pilavı yapmanın sırları neler?

3

Pirinç pilavını parlak ve tane tane yapmak için yaygın olarak bilinen yöntemlerden biri limon kullanmaktır. Ancak herkesin bilmediği bir başka yöntem de bir tane küp şeker eklemektir.

4

Evet, tencereye sadece 1 küp şeker atarak pilavın hem parlak olmasını sağlayabilir hem de tane tane dökülen mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz.

5

Şekerin yanı sıra suya çok az miktarda karbonat eklemek de pirincin beyaz ve parlak görünmesine katkı sağlar. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, karbonat miktarını fazla kaçırmamaktır; küçük bir tutam yeterlidir.

6

Pilavın tane tane olması için ilk dikkat edilmesi gereken nokta, pilavlık pirinç seçmektir. Uzmanlara göre baldo pirinç, pilav yapmak için en uygunu.

7

Pirinci pişirmeden önce iyice yıkayıp nişastasından arındırmak önemlidir. Ayrıca, pirinci tuzlu suda en az 10 dakika bekletmek, lapa olmasını önleyecektir. Nişastasından tam arındırılmamış pirinç, pişerken su salacak ve pilavın kıvamını bozacaktır.

8

Pirinçler kavrulurken ocağın altını fazla açmamak ve sürekli karıştırmamak gerekir. Aralıklarla 1-2 dakika kadar karıştırarak her bir pirinç tanesinin kavrulmasını sağlamalısınız.

9

Eğer pirinçleri kaşığa alıp hafif salladığınızda tane tane dökülüyorsa, kavurma işlemi doğru yapılmış demektir.

10

Pirinçler kavrulduktan sonra ekleyeceğiniz suyun mutlaka kaynar su olması gerekmektedir. Ekstra lezzet katmak için suya bir miktar tereyağı ekleyebilirsiniz.

11

Ayrıca pilavın suyunu koyduktan sonra fazla bekletmeden kapağını kapatmalı ve pişene kadar hiç açmamalısınız. Tavuk suyu veya et suyu ekleyerek pilavın daha aromatik olmasını sağlayabilirsiniz.