Sağlık
İncirin yararları saymakla bitmiyor
Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Sağlık
Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Tansiyon: İncir potasyum bakımından oldukça zengin bir meyvedir.
Potasyum tansiyonun (kan basıncının) dengelenmesine yardımcı olur.
Düzenli tüketildiğinde tansiyonu ve buna bağlı olarak gelişen kalp ve damar hastalıklarını önler.
Kabızlık: Özellikle kurutulmuş incir bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı gıdalar arasındadır.
Diyabet: İncir, gıdalardan alınan şekerin sindirimini ve vücut tarafından emilimini yavaşlatır.
Bu özelliği ile Tip-2 diyabet hastalarına öneriliyor.
Kemik sağlığı: Magnezyum, kalsiyum ve K vitamini içeren incir kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
Kalp sağlığı: İncir yaprakları trigliseritleri (kanda bulunan yağ formu) düşürür.
Meme kanseri: İçerdiği lif sayesinde meme kanserine yakalanma riskini düşürüyor.
Kolesterol: İncirde bulunan pektin (suda çözünen lif) sindirim sistemine girdiğinde fazla kolesterolü temizler ve vücuttan atılmasını kolaylaştırır.
Akne: Ezilmiş taze inciri yüzünüze sürüp 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla temizleyin.
Cildiniz ışıldayacaktır.
Boğaz ağrısı: 1-2 adet kuru inciri 2 çay kaşığı balla sıcak suda karıştırıp için...
Ağız Yaraları: Ağız içerisinde bulunan yaralar kişilere ciddi ağrı hissi verir. Bu yaraların giderilmesi için incirin yaprağı son derece etkilidir. Üç tane incir yaprağını ağzınıza alıp çiğnemeniz halinde ağır yaralarını da geçecektir. Aynı zamanda incir yaprağı ağız da meydana gelen kokunun giderilmesinde de etkilidir.