AKİT MENÜ

Yaşam

Kestane en güzel nasıl pişirilir?

Kışın evlerimizin olmazsa olmazı olan sıcacık kestanelerin kokusu evlerde ve sokaklarda hissedilir oldu.

2

Kışın evlerimizin olmazsa olmazı olan sıcacık kestanelerin kokusu evlerde ve sokaklarda hissedilir oldu.

3

Tavada közleme - Hepimizin yaygın olarak bildiği yöntem ise kestaneyi tavada közlemektir. İlk önce kestanelerin bombeli kısmına ince bir çizik atmak çok önemlidir.

4

Sonrasında ise bol suyla yıkayıp soğuk suda 1 saat kadar bekletip tavaya koyun. 30 dakika kadar çevirerek kısık ateşte pişirin. Kestanelerin hepsi aynı anda pişmeyebilir aralarından seçip kontrol etmekte fayda var. Kestaneyi ağzınıza attığınızda dağılıyorsa olmuştur.

5

Fırında közleme - Kestanelerin üstüne çarpı şeklinde ince çizikler atıp tavaya ya da tencereye koyun. Üstü tamamen su dolacak şekilde ocağa koyun.

6

Kaynamaya başladığı zaman tepsiye dizmeye başlayın. 200 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirip daha sonra bir bezin içine koyup 5 dakika kadar soğutun.

7

Mikrodalga Fırında Pişirme - Kestane pişirmek için en pratik yöntemlerden biridir. Kestaneleri kesip ince çizikler atın. Çizik attığımız kestanleri bol suyla yıkayıp ısıya dayanıklı bir kaseye koyun ve mikrodalga fırına yerleştirin.

8

Yaklaşık 5 dakika kadar pişmesini bekleyin. Piştikten sonra kendi buharıyla birlikte soyulmaya başlayacaktır

9

Kızartma - Bu yöntem kestaneyi gurme lezzet olarak görenler için en uygun yöntemlerdendir.

10

Yemeklerde kullanılmak üzere, kesip yıkadığınız kestaneleri kızgın yağda 20-25 dakika kızartın.

11

Soğuduktan sonra kabuklarını kolayca çıkarabilirsiniz