AKİT MENÜ

Gündem

Milli Savunma Bakanı Yılmaz: Güçlü olmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer

Yılmaz: "Devletlerin zayıflaması ve yıkılması, iç ihtilaflardan dolayı olmuştur. Eğer bu ihtilaf olmasa hiçbir devleti yıkabilmek mümkün değil. Türkiye, geçmiş son 200 yıllık Türk tarihi içerisinde, en güçlü döneminde. İşte bu gücü devam ettirmenin yolu, birlik ve beraberliktir"

2014-01-26 14:37:37

- "Bu ülkenin değerini özümsemiş kişilerin birlikte hareket etmesi, el ele vermesi, bu ülkeye saldıranlara karşı birlikte mücadele etmesi, karşılık vermesi gerekir"

SİVAS  - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Devletlerin zayıflaması ve yıkılması, iç ihtilaflardan dolayı olmuştur. Eğer bu ihtilaf olmasa hiçbir devleti yıkabilmek mümkün değil. Türkiye, geçmiş son 200 yıllık Türk tarihi içerisinde, Türk devlet süreci içerisinde en güçlü döneminde. İşte bu gücü devam ettirmenin yolu, birlik ve beraberliktir" dedi.

Yılmaz, Devlet Su İşleri 19. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesinde düzenlenen kahvaltı programında yaptığı konuşmada, siyasetin halka hizmet yolu olduğunu, halka hizmetin de Hakk'a hizmet yolu olduğunu söyledi.

Hakk'a hizmet etmenin her şeye bedel olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çünkü bu hizmet, iki cihanın saadetine vesile olur, bu nedenle de her şeyin üstündedir. İki kapılı bir handa, gidiyoruz gündüz gece... Bu yolda ne durmak mümkün ne de yavaşlamak. Biz istesek de istemesek de dünya dönüyor, sonuçta menzile varacağız. Yüz akıyla menzile varabilmenin şartı, Hakk'a hizmet etmektir" diye konuştu.

Her insanın hata yapma ihtimalinin olduğunu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Eğer bir kimseyi severseniz kusurunu görmezsiniz. Bize yakışan, kardeşlerimizi kusuruyla sevmektir. Bir doktor gibi hastayı değil, hastalığı yok etmek için uğraşmalıyız. Elbette ki kardeşler arasında da ihtilaf olabilir. Dolayısıyla kardeşler arasındaki ihtilaf normaldir, olur ama bize düşen aramızdaki ihtilafı kırmadan, dökmeden, gönüle hitap eden bir dille halletmek, kardeşler arasındaki kırgınlıkları gidermektir. Bu ülkenin değerini özümsemiş kişilerin birlikte hareket etmesi, el ele vermesi, bu ülkeye saldıranlara karşı birlikte mücadele etmesi, karşılık vermesi gerekir. Eğer bunu yapmayıp da adeta kale kapısını gösterip hatta kale kapısını açarsa Allah katında sorumluluk olur. Kardeşler arasındaki ihtilaftan ise milletimiz kaybeder. Biz, muhabbet fedaileriyiz ve kavgaya zamanımız yok."

- "Yolumuz, muhabbet, birlik ve beraberlik yoludur"

Birlik ve beraberlik mesajları veren Yılmaz, "İki büyük insan terazinin iki gözüne gelse ve birbiriyle denge gibi tutsa küçük bir çocuk elini kimin üstüne koysa o tarafı ağır getirir. Yani küçük bir çocuğun oyuncağı haline gelirler. Dolayısıyla böyle bir duruma fırsat vermememiz lazım. Yani kardeşlerimizle çekişmeye gelmememiz, ikilik yaratmamamız lazım. Yolumuz, muhabbet, birlik ve beraberlik yoludur" diye konuştu.

Sosyal düzenin birlik ve sevgi üzerine inşa edildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"Devletlerin zayıflaması ve yıkılması iç ihtilaflardan dolayı olmuştur. Eğer bu ihtilaf olmasa hiçbir devleti yıkabilmek mümkün değildir. Türkiye, geçmiş son 200 yıllık Türk tarihi içerisinde, Türk devlet süreci içerisinde en güçlü döneminde. İşte bu gücü devam ettirmenin yolu, birlik ve beraberliktir. Bizim dışımızdaki olanlar, bu birlik ve beraberlikten dolayı bu güce ulaştığımızı gördükleri için de bu birliği çatlatmak istiyorlar. Biz özellikle Sivas'taki kardeşlerimizle buna meydan vermememiz lazım."

AK Parti döneminde Türk parasının, pasaportunun ve insanının itibar kazandığını vurgulayan Yılmaz, "Bölünmüş yolları, havaalanlarını, Marmaray'ı söylemek lazım. Bir ülkenin kalkınmışlığının derecesini, hızlı trene bindiğinde anlıyorsunuz" dedi.

Bakan Yılmaz, partililerden AK Parti'nin hizmetlerini gittikleri her yerde anlatmalarını istedi. Ülkeyi son 10 yılda, halkın kurduğu AK Parti'nin yönettiğini dile getiren Yılmaz, "80 yılda 6 bin kilometre bölünmüş yol yaptınız. Biz 10 yılda 17 bin kilometre yaptık, daha da yapacağız inşallah. 80 yıldan daha fazla hizmeti işte bu iktidar sizlerin desteğiyle yaptı. Türkiye'deki 26 havaalanını 52'ye çıkarttık. Biz sadece bize oy verenlere hizmet götürmedik, Iğdır'da bir milletvekilimiz yok ama Iğdır Havaalanı'nı biz açtık" diye konuştu.

- "Biz Türkiye'ye huzur getirdik"

İktidarları döneminin son 10 yılında ülkeye gelen yabancı yatırımın 130 milyar dolar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Biz sadece ülkemizdeki insanlara güven ve huzur vermedik, yabancı insana da huzur verdik. 80 yılda alınan yabancı yatırımdan çok daha fazlasını bizim dönemimizde getirdik. Hepsinden de önemlisi biz Türkiye'ye huzur getirdik. Geçmişte yapılmayanların hepsini yaptık" dedi.

Yılmaz, hemşehrilerinden yerel seçimlerde AK Parti'nin Sivas Belediye Başkan adayı Sami Aydın'a destek olmalarını istedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, daha sonra, Petek Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü Derneği Gençlik Merkezi'nin açılışına katıldı. 

Yorumlara Git

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!

29 harften 24 harfe Türk Alfabesi! Bu harflere alışacağız