AKİT MENÜ

Okur Postası

Battal İlgezdi’den açıklama

Ataşehir Belediye Başkan Battal İlgezdi'nin avukatı tarafından gazetemize gönderilen yazıyı, mahkeme kararı olmadan, gazetemizin “cevap hakkı”na gösterdiği saygı gereği siz okurlarımızla paylaşıyoruz.

Müvekkilimiz Sn. Battal İLGEZDİ, Ataşehir İlçesi sakinlerinin tercihi, teveccühü ve desteği ile Ataşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmiş olup, bu görevine de sarf ettiği emek ve elde ettiği  başarı sayesinde 2014 ve 2019 seçimlerinde tekrar belediye başkanı olarak seçilmiştir.

Yeni Akit Gazetesi’nin 24.12.2019 tarihinde yayınladığı ve internet sitesi üzerinde de yayınlanmasına devam edilen haber ile müvekkilimizin usulsüz şekilde mal edinerek haksız yere zenginleştiğine dair haberler çıkmış ve kamuoyuna işbu yayınlarla eksik ve yanlış bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Müvekkilimiz Ataşehir Belediye Başkanı Sn. Battal İLGEZDİ, işbu haberleri bir ihbar gibi görerek kendisinin ve ailesinin malvarlığının incelenmesi amacıyla İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına bizzat başvuruda bulunmuştur. Söz konusu başvuru müvekkilimiz tarafından bir vatandaşlık görevi olarak addedilmiş ve sahip oldukları malvarlıklarının yasalar önünde tespiti ile söz konusu haberleri bertaraf etmek amaçlanmıştır.

Müvekkilimiz hakkında gazeteniz haberlerine konu olayların TAMAMI hakkında daha evvel hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve hem de T.C. İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından defalarca denetim ve incelemelerde bulunulmuş ve bir yanlışlık tesbit edilmemiştir. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 2012/51523 ve 2013/2472 numaralı soruşturmalar neticesinde KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR verilmiştir. Aynı şekilde “İhaleye Fesat Karıştırma” iddialarına ilişkin olarak ise İstanbul Anadolu 30. Asliye Ceza Mahkemesi 2017/443 E. Sayılı dosya kapsamında 18.10.2019 tarihinde müvekkilimiz Sn. Battal İLGEZDİ’nin söz konusu suçu işlediğine dair hiçbir delil bulunmaması nedeniyle BERAATİNE karar verilmiştir.

Hal bu iken, halihazırda müvekkilimizin -usulüne uygun mal bildiriminde de bulunmasına karşın- gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde usulsüz mal edindiğine ve sair gerçek dışı iddialar doğru değildir.. Kamuoyu nezdinde yanlış algı oluşturma amaçlı haberlere derhal son verilmesi yolunda işbu husus saygıyla vekaleten kamuoyuna duyurulur.

Battal İLGEZDİ Vekili Av. Ömer Faruk HANSU

Not: Yukarıdaki açıklama mahkeme kararıyla yayınlanan bir açıklama değildir. Gazetemizin “cevap hakkı”na gösterdiği saygı gereği; şu an için herhangi bir kanuni zorunluluk olmadığı halde yayınlanmıştır.

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası