AKİT MENÜ

Ekonomi

İstanbul dünyanın lojistik başkenti olacak

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, taşımacılık ve lojistik sektörü firmalarının 2013 yılını başarıyla tamamladığını ve 2014 için kendilerine yine büyük hedefler belirlediklerini ifade etti.

2014-01-27 12:21:08

İSTANBUL - Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) Başkanı Turgut Erkeskin, taşımacılık ve lojistik sektörü firmalarının 2013 yılını başarıyla tamamladığını ve 2014 için kendilerine yine büyük hedefler belirlediklerini ifade etti. 

Avrupa pazarındaki daralma ve Ortadoğu’daki çalkantılardan etkilenen sektörün yeni pazarlara açılma ve bu pazarlarda var olma çabasının devam edeceğini dile getiren Erkeskin, lojistik ve taşımacılık sektörünün dünya çapındaki en büyük kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu’nun (FIATA) 2014 Dünya Kongresi’ni 13-18 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirileceğini belirterek, “Tabiri caizse İstanbul 2014’te dünyanın lojistik başkenti olacak” dedi.

ÜRETİM ÜSSÜ TÜRKİYE

Türkiye ekonomisi için düşüncelerinin de çok olumlu olduğunu belirten Turgut Erkeskin, “Dünyada özellikle 2008’deki krizden sonra artık yakın yerlerden mal tedariki gündeme gelmiş vaziyette. Bizim dünyanın en önemli tüketim bölgelerinden biri olan Avrupa’ya yakın olmamızdan dolayı efektif mal sevkiyatlarının getirdiği imkanla Türkiye’nin dış ticaretini daha da artıracağına, ayrıca Afrika’ya olan çalışmalarımız ve Kafkaslar’daki ekonomik gelişmeyle beraber Türkiye’nin bu bölgenin önemli bir güç merkezi ve üretim üssü olacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı