AKİT MENÜ

Gündem

Musevi işadamlarına paralel kıyak

Paralel yapılanmanın, Musevi işadamlarına ait bir soruşturma dosyasını yıllarca oyaladığı, sonunda mahkemeye intikal eden dosyaya ‘yetkisizlik’ kararı verildiği ortaya çıktı.

2014-01-27 10:56:21
SALİM KURŞUN / ANKARA - 17 Aralık ‘karanlık’ operasyonu esnasında ortalığa saçılan ‘bilgi’ ve ‘belgeler’, taraflı yayın organlarınca siyasi malzeme yapılmasının yanı sıra, hukuki tartışmaları da beraberinde getirmiş, ‘soruşturmanın gizliliği’ ilkesinin bizzat hukuk adamlarınca ihlal edildiği ortaya çıkmış, siyasiler ironiyle karışık, “Eğer bu ilkeler gerekli değilse kaldıralım, bu süreçler naklen maç yayını gibi olsun” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı.

CEMAATÇİLERDEN SAVSAKLAMA

Bu arada yargı emniyet cuntası adı verilen yapılanmanın, Koç Holding’in Ergenekon davası hükümlüsü Tuncay Özkan’a maddi yardımda bulunmasına ilişkin soruşturmada olduğu gibi yürüttüğü birçok soruşturmayı savsakladığı, buna imkan bulamadıklarını ise ‘devlet sırrı’ gibi gizledikleri ortaya çıkmıştı. Bu duruma örnek teşkil eden bir soruşturma haberi de İzmir’den geldi.

MUSEVİ İŞADAMLARI YARGILANIYOR

İzmirli Musevi işadamları Jak Eskinazi ve Efrahim Kohen’in adının geçtiği önemli bir dosyanın yıllardır savsaklandığı, içeriğinin ise ‘devlet sırrı’ gibi saklandığı öğrenildi. Nihayet geçtiğimiz aylarda mahkemeye intikal ettirilen dosya bu sefer de ‘yetkisizlik’ gerekçesiyle geri çevrilmiş ve ağır cezaya yönlendirilmiş durumda. Jak Eskinazi İzmir Ticaret Odası Başkanvekilliği görevinde de bulunmuş bir işadamı iken, Efrahim Kohen de İzmir’de bir yolu fabrika arazisine kattığı gerekçesiyle mahkemelik olmuş yine İzmirli bir işadamı.

CİHAN NEYİ SAKLIYOR?

17 Aralık operasyonunun arkasında olduğu belirtilen Cemaat’in yayın araçlarından Cihan Haber Ajansı ise bu dosyaya ilişkin malumata sahip tek haber ajansı. İzmirli Musevi işadamları Jak Eskinazi ve Efrahim Kohen’in adlarının geçtiği davayla ilgili iki sayfalık bir haber çalışması da yaptığı öğrenilen Cihan’ın haberi neden yayına vermediği merak ediliyor.


Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!