AKİT MENÜ

Gündem

Macar asıllı Müslümanlardan Erdoğan'a dua

Budapeşte'de Gül Baba Türbesi'nde bir araya gelen Macar asıllı Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim okudu, Başbakan Erdoğana dua etti

2014-01-27 13:45:27

BUDAPEŞTE  - Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Gül Baba türbesinde bir araya gelen Macar asıllı Müslümanlar Kur'an-ı Kerim kuduktan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dua ederek desteklerini sundular.

Kur'an-ı Kerim'i Macarcaya tercüme edilen duaya katılanlar, Gül Baba hazretlerinin Türkler ve Macarlar arasında bir köprü görevini yerine getirdiğini gerçek manada barışın hoşgörünün ve kardeşliğin sembolü olduğunu belirttiler, "Müslüman olduktan sonra İslam bize duanın gücünü öğretti dua edin Beddua etmeyin fikrinin kendisinde her zaman canlı kalacağını belirten Macar asıllı Müslümanlar, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a dualarıyla destek sunmak için buluştuklarını söylediler.

Duaya katılanlar, buluşmanın Gül Baba türbesinde gerçekleşmasinin tesadüf olmadığını, Başbakan Erdoğan'ı Gül Baba'nın manevi evladı gibi gördüklerini ifade ederek, "Dünya mazlumlarının yardımcısı olan ve halihazırda Suriyeli mültecilere kapısını açan ve onlarla ekmeğini paylaşan Başbakan Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu, en güzel kardeşlik timsalidir. Gerçek dostlar zor günlerde belli olur. Erdoğan zor günlerin dostu olduğunu tüm dünya Müslümanlarına göstermiştir. Bizler de bu zor günlerde Başbakan Erdoğan'a desteğimizi sembolik de olsa duamız ile sunduk ve 5 vakit sunmaya devam edeceğiz" şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından toplu dua yapıldı.

Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!