AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook’un anlık makaleleri iPhone için aktif!

Facebook anlık makaleler geçtiğimiz günlerde İOS kullanıcıları için aktif oldu.

Mayıs ayında duyurulan Facebook anlık makaleler, geçtiğimiz günlerde İOS kullanıcıları için aktif oldu. Özel bir site kullanılmadan herhangi bir haberin Facebook içerisinde farklı kaynaklar da kullanılarak yayınlanmasına ve okunmasına yardımcı oluyor. Otomatik olarak makalelerin özel bir görünüm almasını sağlayacak istemci şuan için belirli yayıncıların kullanımında olacak ve belirli makaleler bu formatta sunulacak. Başlangıç olarak NBC, New York Times, BuzzFeed ve National Geographic gibi birkaç yayıncı bu özelliği kullanabilecek. 

Android’e henüz gelmese bile önümüzdeki günler veya haftalar içerisinde android sürümü için de gerekli güncellemeler yapılacak. Facebook anlık makaleler, iPhone kullanan birinin sol tarafta haberler köşesinde bir yıldırım logosu şeklinde belirecek. Facebook bu makalelerin normal web makalesinden tam 10 kat daha hızlı yükleneceğini belirtti. 

Facebook’un yeni getirdiği bu özelliğin kimler tarafından benimseneceği merak konusu. Mark ve ekibi bu özellikle birlikte site kalabalığı ve yönlendirme kirliliğinden sıyrılmayı planlıyor. Android için ise yayınlanan beta sürümün ardından yıl içerisinde çıkacağını öne sürdü. 

Time Inc, The Washington Post, The Huffington Post, The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC, The Atlantic, The Guardian, BBC gibi yayımcılarla sözleşme imzalayan Facebook, bu kaynaklarla daha hızlı yüklenebilen interaktif makaleler sunmak istiyor. Makalelerin içerisinde aynı zamanda büyütebilen fotoğraflar ve otomatik oynatılan videolar da yer alacak. Aynı zamanda makaleleri sesli bir şekilde de dinleyebileceksiniz. 

Facebook’un yeni duyurduğu bu özelliğinin asıl amacının yönlendirme karmaşasının önüne geçmek olduğu açık bir şekilde görülüyor. “Anlık Makaleler” özelliği İOS için Facebook uygulamasına bölgesel olarak verilecek güncelleme ile verilecek ve yakın zamanda Türkiye için kullanılabilir olacağı düşünüyoruz. Tabi ki bunun için Türkçe dil destekli yayıncılarında listeye eklenmesi gerekecek.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor