AKİT MENÜ

Teknoloji

HTC’den Apple’a cevap

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, One A9 modelini geçtiğimiz gün tanıttı. iPhone 6 benzerliği ile yöneltilen sert eleştirilere ise HTC Kuzey Asya Başkanı tarafından cevap verildi.

2015-10-22 12:43:57

Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC, 20 Ekim günü uzun bir zamandır beklenilen yeni nesil akıllı telefonu HTC One A9'u tanıttı. iPhone 6 modeline benzerliği ile çok sert eleştiriler alan HTC One A9 için yöneltilen eleştirilere cevap ise HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong tarafından verildi.

"APPLE BİZDEN KOPYALADI"

HTC Kuzey Asya Başkanı Jack Tong tarafından yapılan basın toplantısında One A9 modelinin tasarımının Apple'dan kopyalandığı iddiaları yalanlanırken Jong açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Herhangi bir şey kopyalamadık. 2013'te tamamı metal kasalı bir model çıkardık (Yani M7), Apple da bu modelin arka tarafındaki anten tasarımını kopyaladı."

Sözlerine "One A9 ince ve önceki modellere göre daha hafif yapıda. Bu bir değişim ve evrimdir, kopyalama değildir." diyerek devam eden HTC Kuzey Asya Başkanıi HTC'nin Apple'dan kopyalamadığını, aksine Apple'ın HTC'den kopyaladığını açıkça belirtmiş. 

Android 6.0 Marshmallow ile gelen ilk akıllı telefon olma özelliğine sahip olan HTC One A9, 5 inç büyüklüğünde Full HD bir ekrana sahip. Snapdragon 617 işlemci kullanan One A9, 2/3 GB RAM ve 16/32 GB dahili depolama seçeneklerine sahip. 

13 Megapiksel çözünürlüğünde başarılı bir arka kameraya ev sahipliği yapan HTC One A9, ön tarafta ise Ultrapixel teknolojisini kullanıyor. Gücünü 2150 mAh bataryadan alan HTC One A9 7.2 mm kalınlığında ve 143 gram ağırlığında.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi