Kadın - Aile
Kestane reçeli nasıl yapılır? Kestane reçeli tarifi
Kestane reçeli nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de farklı bir reçel tarifi arıyorsanız; kestane reçeli tarifini denemelisiniz. Pek çok kişi "Kestaneden reçel olur mu?" , "Kestane reçeli malzemeleri nelerdir?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte, kestane reçeli tarifi…
Kestane reçeli nasıl yapılır? Hem lezzetli hem de farklı bir reçel tarifi arıyorsanız; kestane reçeli tarifini denemelisiniz. Pek çok kişi "Kestaneden reçel olur mu?" , "Kestane reçeli malzemeleri nelerdir?" sorularının cevabını araştırıyor. İşte, kestane reçeli tarifi…
Kestane reçeli tarifi
Malzemeler: Yarım kilo kestane 1,5 su bardağı esmer şeker 2 adet karanfil 2 su bardağı su Yarım limon suyu
Kestane reçeli nasıl yapılır?
Kestaneleri öncelikle çizip fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kestanelerin kabuklarını soyun.
Bir tencerede su kaynatın.
Kaynayan suyun içine kestaneleri atın.
Kestaneleri 5-6 dakika haşlayın.
Ardından kestaneleri süzün.
Tencereye iki su bardağı su, 1,5 su bardağı esmer şeker ve karanfil koyup kaynatın.
Şerbet kıvam alınca kestaneleri içine atın.
Reçel kıvam alınca yarım limonun suyunu sıkın.
5-6 dakika sonra ocağın altını kapatın.
Reçel sıcakken kavanoza boşaltın.
Kavanozların kapaklarını ters çevirin ve soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.