AKİT MENÜ

Teknoloji

Google artık daha güvenli!

Google'ın üzerinde çalıştığı yeni bir hizmet, size güvenli olmadığı söylenen internet siteleri hakkında bilgi verecek

2019-02-01 09:18:45

Türkiye'de ve dünyanın çoğu ülkesinde internet kullanıcılarının çoğu arama motoru tercihlerini Google'dan yana yapıyorlar. Bu nedenle dünyanın en büyük arama motoru olan Google, kullanıcılarının işine yarayabilecek ve onların gizliliğini koruyabilecek birçok hizmet sunuyor. Buna örnek olarak bir internet sitesine girmeye çalıştığımızda karşımıza gelen "Bu internet sitesi güvenli değil, devam etmek ister misiniz?" uyarısı gösterilebilir. Google'ın kullanıcılarını girdikleri bazı siteler hakkında uyarmasının nedeni, arama motoru üzerinden bir siteye girmeye çalıştığınız sırada Google'ın o sitenin içeriğini tarıyor olması.

Bu tarama sonucunda şüpheli veya zararlı herhangi birşeye rastlayan Google, giriş yapmaya çalışan kullanıcılarını uyarıyor. Bu uyarıdan sonra tabii ki siteye girmek veya Google'ı dinleyerek siteden uzak durmak size kalıyor. Kullanıcıların bazıları bu tercihlerini Google'dan yana kullanıyor ve kullanmayanlarda siteye girerek "ne kötü olabilir ki?" diye düşünüyor. Google'ın bu gibi durumlarda kullanmak için hazırladığı bir hizmet, bu sitelere girme konusunda karar aşamasında olan kullanıcılarının içini biraz da olsun rahatlatacak.

Yeni hizmete göre Google'ın belirlediği bir siteye, girmek istediğiniz internet sitesinin adresini yazıyorsunuz ve Google neden bu siteye girmek konusunda sizi uyardığını açık bir şekilde belirtiyor. Google'ın sizi bu şekilde bilgilendirmesinden sonra girmek istediğiniz siteyi daha iyi bir şekilde tanımış oluyorsunuz.

Google'ın bu hizmetine buradan ulaşabilirsiniz. Bu hizmetin Türkçe dil desteğinin de bulunduğunu da belirtmekte fayda var.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi