AKİT MENÜ

Ekonomi

TEMELİMİZ SAĞLAM

Geçen hafta boyunca Londra’da olduğunu söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, içeride olduğu gibi dışarıdan da Türkiye’ye büyük bir güvenle bakıldığını belirterek, “Türkiye, eski Türkiye değil. Çok hızlı şekilde yoluna devam ediyor. Bu son gelişmeler sizi kaygılandırmasın. Siyasi istikrar devam edecek. Altını çizmek istiyorum ki Türkiye’nin temelleri sağlam” diye konuştu

2014-01-29 11:09:59
EKONOMİ SERVİSİ - CNR Holding tarafından, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğinde gerçekleştirilen İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) dün başladı. Açılış töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fuarın daha çok ihracata ve kazanca vesile olmasını diledi.

‘İTHALATÇI ÜLKELEREYAKINLIĞIMIZ BÜYÜK FIRSAT’


Dünya mobilya sektörünün en büyük ithalatçı 15 ülkesinin 12’sinin Türkiye’nin bölgesinde olduğuna dikkat çeken Bakan Şimşek, bunun Türkiye ve mobilya sektörü için muazzam bir fırsat olduğunu kaydetti. Bakan Şimşek, dünya mobilya ticaret hacminin şu an 200 milyar dolar olduğunu, 2020’li yılların başında 500 milyar dolara çıkacağını, 2050’li yıllarda da bu rakamın 1 trilyon doları aşacağının tahmin edildiğini belirtti. Şimşek, sektörün cari fazla vermesinin de önemli bir başarı olduğunu ifade etti.

‘LİTERATÖRÜMÜZDE KÖTÜMSERLİĞE YER YOK’

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendilerinin orta ve uzun vadeli bakmak zorunda olduklarını, geleceğe bakışlarının da son derece olumlu olduğunu ifade ederek, “Literatürümüzde kötümserliğe yer yok. Türkiye’de siyasi istikrar var. Mobilya sektöründe olduğu gibi Türkiye ekonomisinde de çok ciddi bir verimlilik artışı var. Türkiye, eski Türkiye değil. Çok hızlı şekilde yoluna devam ediyor. Bu son gelişmeler sizi kaygılandırmasın, siyasi istikrar devam edecek. Halkımız basiretlidir, milletimiz olup biteni çok iyi biliyor. Ben geçen haftanın tamamında Londra’daydım. Aslında sadece milletimiz değil, dışarıdakiler de Türkiye’deki gelişmeleri çok doğru okuyor. Onun için bu ülkenin geleceği parlak. Altını çizmek istiyorum ki Türkiye’nin temelleri sağlam” diye konuştu.

‘TÜRKİYE İLE İLGİLİ EN UFAK TEREDDÜTÜNÜZ OLMASIN’


Bakan Şimşek, dünyada son dönemde ciddi sıkıntıların yaşandığına, bunun Türkiye’ye de yansımalarının olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti: “Ama şunu unutmayalım, uzun vadeli en önemli konu reformlardır, siyasi istikrardır, kurumların kalitesi, verimliliktir, demografik yapıdır. Bu noktalarda Türkiye’yle ilgili en ufak bir tereddütünüz olmasın.”

Topbaş’tan yeni fuar alanı müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise fuara 200’e yakın katılmak isteyip de katılamayan firma olduğunu belirterek, kuzeyde, üçüncü havaalanı yakınında 1.5 milyon metrekarelik alanda bir ‘Fuar Kampüsü’ yapmak üzere bir çalışmaları olduğu müjdesini verdi. Topbaş, “Gelenlerin konaklayabileceği, bir veya birkaç fuarı birlikte yapabileceğimiz bir alan çalışmamız var. Yine o bölgeyle ilgili bir ‘Kongre Kampüsü’ projemiz var. Bu çalışmalarla İstanbul, dünyayla rekabet edebilen, dünyada örneği olmayan hem fuarcılık, hem kongre merkezi olacak” dedi.
Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı