AKİT MENÜ

Teknoloji

LG Nexus 5X parçalarına ayrıldı!

Google'ın Güney Koreli LG işbirliği ile ürettiği iki yeni Nexus cihazdan birisi olan Nexus 5X, iFixit ekibi tarafından parçalarına ayrıldı

Google bu yıl bir ilki yaparak iki farklı Nexus modeli ile karşımıza çıktı. LG ve Huawei işbirliği ile üretilen Nexus 5X ve Nexus 6P yavaş yavaş satışa sunuluyor. Bununla beraber bir telefonun teknik olarak iyi olmasının yanında ne kadar kolay veya zor tamir edildiği de en önemli detaylardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu konu da ise iFixit ekibi devreye giriyor.

PEKİ LG NEXUS 5X KOLAY MI TAMİR EDİLİYOR ZOR MU?

Bu sorunun cevabı ise telefonları en küçük vidasına kadar sökerek tamir edilebilirliğini ölçen iFixit ekibi tarafından geldi. iFixit ekibi tarafından hazırlanan rapora göre Nexus 5X, bu konuda oldukça başarılı. Kolay bir şekilde tamir edilebileceği söylenen LG Nexus 5X, neredeyse her parçasının ayrı bir şekilde değiştirilebiliyor oluşu sebebiyle de olumlu puan alıyor. Ayrıca her ne kadar LG Nexus 5X değiştirilemeyen bir bataryaya sahip olsa da iFixit ekibi cihazın piline kolaylıkla ulaşabilindiğine ve pil değişiminin kolay bir işlem olacağını da raporuna eklemiş. Telefonun her bir parçasını söken iFixit ekibi Nexus 5X modeline tamir edilebilirlik konusunda ise 10 üzerinden 7 verdi. Buda telefonu tamir edilebilirlik konusunda sınıfı geçirmeye yetti.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor