AKİT MENÜ

Ekonomi

Caprice Gold Maldivler’de şahlanıyor

Capris Gold Grup, dünyaca ünlü tatil merkezi Maldivler’de 7 Hilal standardında bir otel kuruyor. Kofenbe Adası’nda İslâmî standartlara uygun işletilecek olan Capris Gold Maldives Resort’un açılışı hicri yılbaşı olan 1 Muharrem 1436 (25 Ekim 2014) tarihinde yapılacak

2014-01-30 11:36:30
İBRAHİM ACAR - İSTANBUL - Dünyada İslâmî standartlara uygun ilk oteli açan Caprice Gold Group, otel zincirlerine Maldivler’i de ekledi. Dünyaca ünlü tatil merkezi olan Maldivler’de ada satın alan Caprice Gold Group, Kofenbe Adası’nda İslâmî standartlara uygun yeni bir otel inşa ediyor. İnşaata daha önce başlayan yerli ortağıyla birlikte yapımı hızlandırılan Capris Gold Maldives Resort, 108 oda, 516 süit ve 106 villa olmak üzere toplam 722 üniteden oluşacak. Önemli bir kısmı tamamlanan ada otelinin 25 Ekim 2014 tarihine denk gelen Hicri yılbaşında (1 Muharrem 1436) açılması planlanıyor.

AKGÜNDÜZ: MAHAFAZAKAR TATİL KONSEPTİNE BÜYÜK TALEP VAR

Capris Gold Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Maldivler’deki bu tesisin Capris Gold Oteller zincirinin yurtdışındaki ilk halkası olacağını söyledi. Muhafazakar aile anlayışına hitap etmek ve özellikle bayan misafirlerin rahat edebilecekleri ortamlar sunmanın gayretiyle yola çıktıklarını belirten Akgündüz, Didim’deki Capris Gold Otellerinin geçtiğimiz yıl sezonu rekor bir yoğunlukta tamamladığını belirtti ve bu konsepte yönelen talebi karşılamakta zorlandıklarını kaydetti.

MALDİVLER’İN İLK MUHAFAZAKAR OTELİ OLACAK

Maldivler Cumhuriyeti’nin İslâmî bir devlet olmasına rağmen şimdiye kadar batılı turistlere yönelik bir hizmet anlayışıyla bugünlere geldiğine dikkat çeken Fadıl Akgündüz, ilk kez bir İslâmî oteli kendilerinin açacağını anlattı. Akgündüz; Ebu Eyyüp El Ensari Evleri adıyla satışa çıkardıkları Maldivler’deki devremülklere büyük bir ilgi beklediklerini kaydetti.

DEVREMÜLKLER DEVLETİN GARANTİSİ ALTINDA

Akgündüz’ün konuşmasının ardından söz alan Maldivler yerlisi olan ortağı Ahmet Nashid ise yaptıkları ortak yatırımın detaylarını anlattı. İmzaladıkları 170 milyon dolarlık anlaşmanın Maldivler için çok önemli bir yatırım olacağını anlatan Nashid, “Bu muhafazakar yatırım Maldivler gibi dünyaca ünlü bir destinasyonda büyük yankı uyandırdı. Ben şimdiye kadar bu tesis için 50 milyon dolarlık bir harcama yaptım. Yükünün ağırlığından dolayı bunu Fadıl Bey ile anlaşarak birlikte tamamlama kararı aldık. Bu otel Maldivler’in ilk İslâmî oteli olacağı için de mutluyuz. Bizim otelimizde haram ürünler satılmayacak ve muhafazakar aile yapısına hitap edecek. Hizmet kalitemiz diğer otellerin çok üzerinde olacak. Devlet yetkililerimiz de bu yatırımdan dolayı çok mutlu oldular. Bu bizim için önemli; çünkü bizim ülkemizde devremülklerin satışına devlet garantisi veriliyor. Bunun özellikle bilinmesini isterim. Bu yatırımdan fayda sağlayacağımızdan eminim. Burası İslâm dünyasının birinci sınıf yani 7 hilal seviyesinde bir tatil beldesi olacak” dedi.

‘10 YILDA 15-20 ADA OTELİ AÇMAYI PLANLIYORUZ’

Capris Gold Grup Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz; ortaklığı dün duyurdu. Basın toplantısına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, Akgündüz’tün Maldivlerli ortağı işadamı Ahmet Naşhid ve Evrensel Hilal Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. İsmail İbrahim de katıldı.

Capris Gold Grubu CEO’su Prof. Dr. Shaya’a Osman’ın tavsiyesi üzerine Malezya’ya açılmaya karar verdiklerini anlatan Fadıl Akgündüz, özellikle sağlık alanında marka kurumları bulunan Ahmet Nashid ile ortak yatırım yapma konusunda anlaştıklarını ifade etti. Yaptıkları anlaşma gereği Maldivler’deki yatırımın hisselerinin yüzde 73’ü ve işletmesinin ise yüzde 100’ü Capris Gold Grubu’na ait olacağını belirten Akgündüz, “Maldivler’e yapacağımız yatırım miktarı şimdilik 170 milyon dolar. 10 yıllık planımızda 15-20 civarında ada oteli açmayı hedefliyoruz. Devremülk şeklinde satışa sunacağımız bu otellerde, Maldivler gibi bir dünya markası destinasyonda cüzi bedellerle tatil yaptırmayı planlıyoruz” dedi.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı