AKİT MENÜ

Gündem

Zaman, Pinokyo’yu solladı

Zaman gazetesi; “Yalan” dedikleri bir haberi “düzeltmek”(!) isterken bile “yalan haber” yaptığını kabullenmek zorunda kaldı.

2014-01-30 15:54:02
İSKENDER ÖZEL / İSTANBUL - AK Parti hükümetiyle yaşadığı çekişme sonrası her geçen gün marjinalleşen Fethullah Gülen Cemaati’nin yayın organı Zaman gazetesi sonunda yalancılığını kabullendi.  Zaman gazetesinin geçtiğimiz pazar günü Zaman Pazar ekinde yayınladığı, “Kimse Kusura Bakmasın Hepsi Yalan” başlıklı haberde, gazetemiz Akit’te çıkan çok sayıda haberin yalan olduğunu iddia etmişti. Önceki gün Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın yazısı ve 17’nci sayfamızda çıkan “Yalan Zaman’ı” başlıklı haberle yalanlarını ortaya çıkardığımız Zaman gazetesi köşeye sıkıştı.

YALANLANINCA DÜZELTME YAYINLADILAR

Gazetemizde geçtiğimiz günlerde yayınlanan “Cemaat ile AB’nin gizli toplantısı” başlıklı haber, Zaman gazetesi tarafından yalanlanmıştı. Ancak Zaman gazetesi dün yalanlamasını düzeltmek zorunda kaldı. Pazar günkü haberinde, “Hizmet Hareketi aleyhinde birçok habere imza atan Yeni Akit, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın AB büyükelçileriyle ‘çok gizli’ bir toplantı yaptığını iddia etti. Ancak toplantıda bakanlar Egemen Bağış ve Fatma Şahin de vardı. GYV Başkanı Mustafa Yeşil, yaptığı açıklamada, programa AB Dönem Başkanı’nın davetlisi olarak katıldığını belirterek haberi yalanladı” diyen Zaman gazetesi, dün yayınladığı düzeltme yazısında ise haberini yalanlamak zorunda kaldı.

“BAKANLAR BENZER TOPLANTIYA GİTMİŞLER!”

Düzeltme metninde şu ifadeler kullanıldı:  “Zaman Pazar’da yayınlanan ‘Kimse Kusura Bakmasın Hepsi Yalan’ başlıklı haberimizde, AB Büyükelçileri’nin rutin olarak düzenlediği etkinliğe, davetli olarak katılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil’in sunum yaptığı belirtiliyordu. Ayrıca bu toplantılara Bakanlar Egemen Bağış ve Fatma Şahin’in de katıldığı ifade edilmişti. Haberde sehven Bakanlar Mustafa Yeşil’in sunum yaptığı toplantıya katılmış gibi anlaşılmıştır. Kastedilmek istenen Bağış ve Şahin’in AB’nin benzer toplantılarına katılmış olmasıdır. Düzeltiriz” ifadeleri kullanıldı.

“PİNOKYO’NUN ÇAĞDAŞ VERSİYONLARI: ZAMANE YALANCILARI”

Hasan Karakaya, 28 Ocak 2014 tarihli yazısında şöyle demişti;  “Pinokyo’nun çağdaş versiyonları: Zamane yalancıları… Başı Dumanlı Zaman gazetesi, önceki günkü ilâvesinde, “Medyanın yalancı çobanları” başlıklı bir haber yayınlayıp, akılları sıra “Akit’in haberleri” için de “yalan” demişler... Sormak gerekir kendilerine; “doğru”ları yazdığını iddia ettikleri Zaman; hiç okuyanı olmadığı için “çöp konteynırları”na doldurulur ya da, “hurda kâğıt” olarak kullanılmak üzere “depo”larda istiflenir mi?.. Ama, “yalan” yazdığı iddia edilen Akit, büyük ilgi görüyor ve elden ele dolaşıyor...

Her neyse... Gelelim, “yalan-gerçek” meselesine... Neymiş; “fotoğraf”ını bile yayınladığımız “Cemaat ile AB’nin gizli toplantısı” haberi “yalan”mış iyi mi?.. Güya, o toplantı “gizli” değilmiş!.. Çünkü, o toplantıya; bakanlar Egemen Bağış ve Fatma Şahin de katılmış mış!..

İşte buna “kuyruklu yalan” derler... Çünkü efendim; o toplantıya Egemen Bağış katılmadı... Buyursunlar, aksini ispat etsinler!.. Diyeceğim şu: Demek ki, “Zamane çobanları” böyle oluyor... “Yalan” dedikleri bir haberi “düzeltmek”(!) isterken bile “yalan haber” yapıyorlar!.. Pinokyo’yu bile solladılar!..”


Yorumlara Git

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!

29 harften 24 harfe Türk Alfabesi! Bu harflere alışacağız