AKİT MENÜ

Gündem

Yardım TIR’ları aralıksız gidiyor

Suriye’deki zor durumda olan masum insanlara Türkiye’den yardımlar sürüyor. Gıdasızlıktan bebeklerin öldüğü ülkeye, Konya’dan TIR’larla bebe bisküvileri gönderiliyor.

2014-01-30 12:45:25
HABER MERKEZİ - Suriye’de yaşanan insanlık dramına ülkemiz insanı merhem olmak için çırpınıyor. Yurdun çeşitli bölgelerinde toplanan yardımlar Suriye’ye ulaştırılıyor. Türkiye’deki sığınmacılara ayrı, Suriye’deki biçare insanlara ayrı yardımlar ulaştırılıyor. Bebeklerin gıdasızlıktan öldüğü Suriye’ye yardımlar aralıksız olarak sürüyor.

KÜTAHYA’DAN BİR TIR

Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilciliği ile Kütahya Sancak Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SANCAKDER), başlattıkları kampanya kapsamında toplanan bir TIR yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi. Hayrat İnsani Yardım Vakfı Kütahya Temsilcisi Hüsrev Yaren Gümeli,  “Bizler de bu zulme sessiz kalmama adına oradaki kardeşlerimizin bir nebzede olsa dertlerine derman olmak adına yardım kampanyası başlattık. Yaklaşık iki haftalık süre içerisinde bir TIR dolusu insani yardım malzemesi toplandı.’’

HER GÜN BİR TIR

Bu arada, Konya’da yardımseverlerce toplanan bir TIR bebe bisküvisi, İHH-AYDER aracılığıyla Suriye’deki çocuk ve bebeklere gönderildi.

İHH-AYDER Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Erdim, “İHH Suriye koordinatörlüğünün, Suriye’deki temel ihtiyaç raporuna göre yardım kampanyaları düzenliyoruz. Hedefimiz her gün bir TIR göndermek” dedi.

Erdim, son günlerde Suriye’nin birçok yerinde bebeklerin gıdasızlıktan büyük sorunlar yaşadığını belirterek, şunları kaydetti: “Suriye’deki iç savaşın en büyük mağduru kadınlar ve çocuklar. Biz her zaman mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. Bugün de 63. yardım TIR’ımızı gönderdik. Hayırseverlerimizin desteğiyle hazırlanan TIR’ımızda ‘bebe bisküvisi’ yer alıyor.”

Yardımların aksamadan devam etmesi gerektiğini dile getiren Erdim, bu hafta 3 yardım TIR’ını daha Suriye’ye göndereceklerini ifade etti.
Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!