AKİT MENÜ

Teknoloji

Şifrelerinizi hackerlara kendi ellerinizle vermeyin!

Yapılan araştırmalarda siber saldırı sonucu şifrelerin kırılma sebebi olarak %76’sının zayıf şifreler olması, %61’inin de aynı şifrenin başka hesaplarda kullanılması olduğu ortaya çıktı

Artık hayatımız şifreler üzerinden yürüyor. Sosyal ağlara girebilmek için, kredi kartını kullanabilmek için, kablosuz modeme bağlanabilmek için, kısacası internetin olduğu her alanda kendimize özel alanı korumak için şifre gerekli. Gerçi Yahoo’nun bu konuda bazı atılımları bulunuyor, ama dünya genelinde kim bilir ne zaman yaygın olacak.

ESET’in çeşitli araştırma kurumlarıyla yaptığı çalışmalar sonucu elde edilen verilerde, ABD’de gerçekleştirilen siber saldırıların %76’sı zayıf ve alıntı şifrelerin kırılmasıyla gerçekleşti. Aynı verilerde bilgisayar kullanıcılarının %44’ünün şifrelerini yılda yalnızca bir kez değiştirdiği, %61’inin ise aynı şifreyi farklı web siteleri ya da mail servislerinde kullandığı ortaya çıktı.

ESET’in Türkiye Genel Müdür Yardımcısı olan Alev Akkoyunlu, hackerların işlerini zorlaştırmak için dijital sistemdeki hesapların güçlü şifrelerle korunması gerektiğini, zayıf şifreleri kullanan kişilerin birer potansiyel kurban olduğunu belirtti. Buna yönelik bazı tavsiyelerde bulunan Akkoyunlu:

-Şifrenizde harfler, sayılar ve semboller kullanın.
-Harfler küçüklü/büyüklü olsun
-Mutlaka 8’den fazla karakter kullanın
-Şifrenizi yılda en az bir defa değiştirin
-Abc123, 123456 gibi basit şifrelerin yanına bile yaklaşmayın
-Şifrelerde kendi özel isminizi ya da yaş gününüzü kullanmayın dedi.

Akkoyunlu, özellikle kurumsal olarak çalışan yapılar için 2FA olarak bilinen çift faktörlü kimlik doğrulama uygulamasının kullanılmasını öneriyor.

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı