AKİT MENÜ

Teknoloji

Cep telefonunuzu güvenlik kamerası olarak kullanmak ister misiniz?

IP Webcam ile akıllı telefonunuzu kablosuz IP kameraya çevirip bir nevi güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz

2015-10-28 03:18:04

IP Webcam, akıllı telefonunuz üzerinden canlı olarak yayın yapmanızı sağlayan, görüntüleri sesli olarak kaydeden ve fotoğraf çekmenizi sağlayan bir uygulama. Bilgisayar üzerinden takip edebileceğiniz gibi uygulama üzerinden de canlı olarak yayın yapabileceğiniz IP Webcam, birçok anlamda kullanılabilecek çok yararlı bir uygulama. Uygulama sayesinde aldığınız görüntüleri herhangi bir ek yazılıma ihtiyaç duymadan direkt olarak IP adresi ile tarayıcınız üzerinden görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz bu görüntüyü kaydedebilirsiniz.

PEKİ UYGULAMA NASIL KULLANILIYOR

Öncelikle uygulamayı buradan akıllı telefonunuza indirin. Uygulamayı çalıştırdıktan sonra en alt kısımdaki Start Server yazısına tıklayın. Açılan ekranın en alt kısmında http:// ile başlayan kısma IP adresinizi, bilgisayar ya da mobil tarayıcı üzerinden açın. Tarayıcıda eğer Render seçeneği olarak Flash’ı seçerseniz çok daha net bir görüntü elde edeceksiniz. Herhangi bir sıkıntı yaşamamak için uygulama ayarlarından IP adresi için şifre oluşturabilirsiniz.

Uygulama, görüntüyü eş zamanlı olarak gösterip kaydetmenizi sağladığı için geniş çaplı düşünüldüğünde oldukça fonksiyonel duruyor. Basit bir Android cihaz alıp bu cihazı evinizin gizli kısmına yerleştirirseniz güvenlik kamerası olarak kullanabilirsiniz. 

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!