AKİT MENÜ

Ekonomi

‘CÖZÜM’ KANADA’DAN DÖNDÜRDÜ

Çözüm süreciyle birlikte 15 yıl önce yerleştiği Kanada’dan yurda dönme kararı alan işadamı Yüksel Kaya, Diyarbakır’da 270 kişinin istihdam edileceği 2 fabrika kuruyor

2014-01-31 10:09:46

DİYARBAKIR - Yaklaşık bir yıl önce uygulamaya geçirilen çözüm süreciyle girişimcilerin yatırım yapmak için adeta sıraya girdiği Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesine yurtdışından ilk yatırım Kanada’da yaşayan bir gurbetçiden geldi.

Doğup büyüdüğü Ağrı’dan 1999 yılında göçmen olarak gittiği Kanada’nın Toronto kentinde kısa süre işçi olarak çalışan, ardından kurduğu inşaat firmasını geliştirme başarısı gösteren Yüksel Kaya (44), çözüm sürecinin hayata geçirilmesiyle yurda dönme kararı aldı.

Yakınlarının ısrarla İzmit’te fabrika kurması önerilerine rağmen çözüm sürecine katkı sunmak için Diyarbakır’a yatırım yapma kararı alan Kaya, bir dizi temaslarının ardından Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen alanda çikolata fabrikası kurmak için hazırlıklara başladı.

DİĞER GİRİŞİMCİLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN

Kaya, bölgeye katkı sunmak ve çözüm sürecine destek olmak için Diyarbakır’da fabrika yapımına başladığını dile getirerek, bu sayede diğer girişimcilere örnek olmak istediğini kaydetti. Kısa süre önce Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde 32 milyon liralık yatırımla ilk olarak 10 bin metrekare alanda 5 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip çikolata fabrikasının yapımına başladığını ifade eden Kaya, fabrikanın 5 ay sonra üretime başlayacağını dile getirdi. Kaya, 16 milyon dolara mal olacak 2 fabrikada 270 kişinin çalışacağını kaydetti.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı