AKİT MENÜ

Ekonomi

Vebal altındalar!

Yüksek faiz artışına sert tepki gösteren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ortaya çıkan tablonun sorumlularına seslendi. Olpak, “Olayların buraya gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar, ellerini vicdanlarına koyarak kafa yormalı. Bu vebalin altında mahşeri vicdanda verilecek hesap unutulmamalı” dedi

2014-01-31 10:04:53

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından hazırlanan Satınalma Müdürleri Endeksi (SAMEKS), derneğin İstanbul Sütlüce’deki Genel Merkezi’nde düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, SAMEKS ile ilgili bilgi verdikten sonra son dönemdeki gelişmelere değindi.

Dünyanın önde gelen ülkelerinin ve özellikle AB ülkelerinin büyümekte zorlandığı bir dönemde Türkiye’nin istikrarlı şekilde büyümesini önemsediklerini ifade eden Olpak, Gezi olaylarından başlayarak 17 Aralık soruşturmasına kadar uzanıp bugünlere gelinen süreçte, Merkez Bankası’nın üzerindeki faiz artırımı baskısını kırmaya çalıştıklarını anlattı.

MB RADİKAL BİR KARAR ALDI

Bugün gelinen noktada, Merkez Bankasının radikal bir kararla faiz koridorunda ciddi artışlara gittiğini söyleyen Olpak, “Türkiye’nin makroekonomik göstergeleri açısından olumsuz bir tablo olmamasına rağmen, yaşanan bu radikal değişikliği reel sektör temsilcileri olarak doğru bulmuyoruz. Türkiye’de tekrar yüksek faiz, düşük kur sarmalına girmemesini ve daha da kötüsü yüksek kur, yüksek faiz çarpıklığının da yaşanmamasını umuyoruz. Bu aşamada faiz artırımının işletmeler üzerindeki yükünü hafifletmesi için hükümet KOBİ’leri destekleyecek, istihdamı, yatırımları ve dolayısıyla büyümeyi artıracak ek tedbirleri acilen almalıdır” önerisinde bulundu.

BU TABLOYA SEBEP OLANLAR VEBAL ALTINDALAR

Ortaya çıkan tablonun sorumlularına seslenen Olpak, “Bu ülkenin gelişmesi için çalışan herkes, özellikle de olayların buraya gelmesine şu veya bu şekilde sebep olanlar, ellerini vicdanlarına koyarak, gelinen aşamadan kimlerin mutlu olduğuna, bu bedeli millet öderken kimlerin hesabına ödeme yapıldığına kafa yormalı. Bu vebalin altında mahşeri vicdanda verilecek hesap unutulmamalı. Tüm bunlara karşın, işadamları olarak ülkemizin ekonomisine güvenimizi sürdürdüğümüzü belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı