AKİT MENÜ

Ekonomi

İran’la yapılmış bir anlaşma yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran ziyaretinde kendilerine sunulan doğalgaz fiyatının tatmin edici olmadığını belirtti

2014-01-31 10:03:16

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti.

Bakan Yıldız, İran’da doğalgaz konusunda yaptıkları görüşmelere ilişkin sorular üzerine, Tükiye’deki büyüme rakamları ne olursa olsun, enerji sektörüyle alakalı hedeflerinde bir değişiklik olmadığını, sektördeki büyümenin ve bu alandaki girişimlerin devam edeceğini söyledi.

İran’la yapılan görüşmelerde doğalgazın önemli müzakere alanlarından biri olduğunu vurgulayan Yıldız, “anlaşma” ifadesinin tercüme hatasından kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi.

Bu konu üzerindeki görüşmelerin başladığını ifade eden Yıldız, Türkiye’nin büyüyen enerji talebinin, 5 büyük tedarikçiden biri olan İran’ın ilgisini çektiğini belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti: “Şu anda yapılmış bir anlaşma yoktur ama üzerinde müzakere edilecek çalışılacak geniş bir alan vardır. İran’la doğalgaz fiyatlarında anlaşabilmiş değiliz ve satış rakamlarını ticarete mani olmamak, gaz akışına mani olmamak kaydıyla yüksek bulmaktayız. Bunların mutlaka düşürülmesi lazım. Şu anda tahkim devam ediyor ve bizim istediğimiz önemli orandaki indirim tahkim sonucunda netleşmiş olacak.”

Maliyetleri yansıtmayacağız

Enerji maliyetlerine karşı direndiklerini ifade eden Yıldız, “Maliyetlerimizin arttığı kesin. Dünyadaki olumsuz iklim şartlarına rağmen, para politikalarındaki iklim şartlarına rağmen biz bunu vatandaşlarımıza, sanayicimize yansıtmamak için çaba gösteriyoruz. İnşallah Şubat ayı itibariyle de dövizdeki artışları maliyetleri yansıtmayacağız” dedi.

Yorumlara Git

SOLOTÜRK’ten Belçika’da gövde gösterisi!

İran, Siyonist rejim gibi bir suçlunun asla nükleer silaha sahip olmaması gerekir diyerek açıkladı!

Kassam Tugayları’ndan İsrail’e ağır darbe! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı