AKİT MENÜ

Teknoloji

Dünyanın en büyük rüzgar çiftliği kuruluyor!

İngiltere rüzgar enerjisi potansiyelinin en büyük olduğu denizlere, dünyanın en büyük rüzgar çiftliğini kuracak.

2015-10-31 01:59:07

Yaşadığımız yerde direkt olarak maruz kalmasakta her gün artan hava sıcaklıkları, bozulan iklim dengeleri ve yükselen kirlilik oranlarını duyuyor ve hatta deneyimliyoruz. Bu gibi durumların yaşanmasını önlemek amacıyla tabii ki bu durumlara neden olan etkenleri ortadan kaldırmamız ve ekosistemine, kendisini iyileştirmesi için zaman tanımamız gerekiyor. Bahsettiğim etkenlerden en büyük pay sahibi, yani yenilenebilir olmayan yakıtlar, kullanımı alternatif enerji üretim teknikleriyle azaltılabilecek etkenlerden birisi.

Dünya üzerinde en çok kullanılan yenilenebilir enerji üretim tekniğinin Güneş enerjisi olmasına rağmen rüzgar enerjisi, büyük bir alana ihtiyaç duyan ve oldukça çok enerjinin açığa çıkmasını sağlayan tekniklerden birisidir. Bu  alanlara sahip olmayan devletlerin bundan birkaç sene önce bulduğu bir yöntem olan açık denize rüzgar çiftliği kurma yöntemi, bu günlerde İngiltere'nin gündeminde.

Yenilenebilir enerji üretiminde çok verimli olan bu yöntemi kullanarak dünyanın en büyük açık deniz rüzgar çiftliğini kurmayı planlayan İngiltere, artan enerji ihtiyacının yanı sıra temiz enerji kullanımını da arttırmak istiyor. Bu projenin gerçekleşmesi için bazı özel firmalarla anlaşmış olan İngiltere'nin anlaştığı firmalar arasında Danimarka'nın en büyük enerji şirketi Dong da yer alıyor. Kurulacak olan rüzgar çiftliğinin planlarının çoğunu yapmış olan Dong'un planları hakkında verdiği bilgilere göre bu rüzgar çiftliği, İskoçya Denizi kıyısında bulunan Cumbria'nın yaklaşık 19 kilometre uzağında konumlandırılacak.

Dong yetkililerinin söylediğine göre 660-megawatt'lık enerji üretimini gerçekleştirecek Walney Extension projesinin çizimleri ve anlaşmaları hazır. Geriye sadece rüzgar güllerinin yerleştirilmesi kalan projenin 2018 yılında tamamlanması bekleniyor. Dünya rekorunu elinde bulunduran, MHI Vestas Offshore Wind ve Siemens tarafından üretilmiş olan London Array isimli rüzgar çiftliğini 30-megawatt'lık farkla geride bırakan Walney Extension, tamamlandığında 12.5 milyondan fazla kişiye elektrik sağlayacak.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı! Türkiye ile KKTC arasında yeni dönem

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!