AKİT MENÜ

Gündem

BDP’nin seçim provokasyonu

Van kent merkezinde seçim çalışmaları yapan AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a taşla saldıran BDP’liler; şimdi de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Hür Dava Partisi üyelerine taş, sopa ve bıçakla saldırdı. Bir aracın yakıldığı saldırıda 16 kişi de yaralandı. BDP’lilerin, Hüda-Par üyelerine 10. defa saldırdığı bildirildi.

2014-02-01 10:27:07
HABER MERKEZİ - 30 Mart belediye seçimleri yaklaşırken, Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) seçime yönelik provokasyonları sürüyor.

Van kent merkezinde seçim çalışmaları yapan AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’a taşla saldıran BDP’liler; şimdi de Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Hür Dava Partisi (Hüda-Par) üyelerine saldırdı. Saldırıda 16 kişi yaralandı. BDP’lilerin; Hüda-Par üyelerine 10. defa saldırdığı bildirildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışması yürüten Hüda-Par üyeleri, BDP’li bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Bazı kişilerin yaralandığı olayda, Hüda-Par üyelerine ait bir araç da ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesinde seçim bürosunun açılışının ardından Diyarbakır’a dönen Hüda-Par üyeleri, yol güzergahındaki Lice ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında araçlara binen partililer, ilçe merkezinde bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Bunun üzerine partililer araçları terk ederek, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Olay yerinde bırakılan araçlardan biri ateşe verildi, diğer araçlar ise hasar gördü. Geniş güvenlik önleminin alındığı ilçede gerginliğin sürdüğü öğrenildi.

YAPICIOĞLU: PARTİMİZE YÖNELİK 10’A YAKIN SALDIRI OLDU

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partililerin Kulp ilçesindeki seçim bürosu açılışı sonrasında Lice’ye gittiklerini belirterek, “Burada esnaf ziyareti yapıldı. Daha sonra partililerimiz ilçeden ayrılırken, konvoyun gerisinde kalan bazı araçlar, terör örgütü PKK lehine slogan atan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olayla 3-4 kişi yaralandı. Araçlar hasar gördü. Partililerimiz, ilçeden ayrıldı” dedi.

İstanbul’da MHP’nin seçim bürosuna yapılan saldırıyla ilgili BDP’li yöneticilerin açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, “Bizim partimize yönelik 10’a yakın saldırı oldu. Ancak hiçbirinde böyle bir açıklama yapmadılar” diye konuştu.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, “Lice’deki olayda 16 yaralı var. 2’si Diyarbakır’a getirildi, 14’ü de Lice’de ayakta tedavi edildi” dedi.

Vali Vekili Engin, Hüda-Par heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır’a gönderildiğini söyledi.


Yorumlara Git

Ha pu da oldi! 600 metre yükseklikte paraşütte kemençe çaldı

D. Türkistan davasına sahip çıkalım

Üç günlüğüne iç siyaseti terketsek, tek yürek olsak!

CHP’den yanardöner siyaseti

Anca İstanbul olur: Kaçak kat üstüne kaçak kat çıktılar!